Hallo allemaal,
Ik ben Pieter, 63 j, en woon in Enkhuizen.
Vroeger, meer dan 40 jaar geleden heb ik 100den liters wijn gemaakt; meestal van vlierbessen. Soms door hergisting op de fles werd deze mousserend. Het explosiegevaar nam wel hand over hand toe. De pret was over toen in de gangkast de trouwschoenen van mijn vrouw vol stonden ....
Een paar maanden geleden heb ik met mijn schoonzoon en diens oom (levensmiddelentechnoloog en bierbrouwveteraan) 30 liter Tripel Karmeliet gebrouwen, een waar succes. We hadden etiketten met "KarmePieter" erop. Een vriend van mijn schoonzoon is bierkeurmeester en gaf ons de grootste complimenten. Velen die het geproefd hebben vonden deze versie lekkerder dan het origineel. Volgende week zondag gaan we het weer proberen; deze keer 60 liter, een leuke hoeveelheid om met z'n drieën te delen.
Afgelopen week heb ik zelf een uitgebreide starterset gekocht bij Brouwmarkt. Zo wil ik onafhankelijk en self-supporting worden.