Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Alc% uitrekenen ivm honing toevoeging na hoofdvergisting!  (gelezen 222 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Michel71

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Alc% uitrekenen ivm honing toevoeging na hoofdvergisting!
« Gepost op: 07-12-2017 16:04 u »
Weet iemand toevallig hoe je het alcoholgehalte uitrekent i.v.m. het toevoegen van honing na de hoofdvergisting,
men voegt tenslotte extra suiker toe.
Moet ik dan voor het toevoegen van de honing de SG meten en na het toevoegen ook en na de gehele vergisting
deze twee bij elkaar optellen en dat maal 0,136.
Dus: begin SG - SG na hoofdvergisting = A
        SG na toevoegen honing - eind SG = B
        A + B = C x 0,136 = %alc.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.271
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Alc% uitrekenen ivm honing toevoeging na hoofdvergisting!!
« Reactie #1 Gepost op: 07-12-2017 19:54 u »
Honing is voor 80% vergistbaar geloof ik... Maar voer het in in je brouwsoftware :-), die rekent het gewoon voor je uit :-)


Offline Traploper

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 52
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Alc% uitrekenen ivm honing toevoeging na hoofdvergisting!!
« Reactie #2 Gepost op: 07-12-2017 22:38 u »
Vaak wel meer zelfs, al kan volgens mij het vochtgehalte behoorlijk verschillen.

Tags: