Ik denk dat je ze met een andere bril moet lezen.

Davyd,
Uitgangspunt bij heel veel Amerikaanse brouwers en hobbybrouwlitratuur m.i. is dat je de gist uit een smakpak zo in je wort mikt. Ja, dan heeft beluchten van het wort/jongbier zin.
Als je een starter maakt niet echt.
Een starter maken is niet een smakpak in een litertje wort oppeppen, maar echt van uit een kleine hoeveelheid cellen opkweken. Een 'echte' starter gemaakt vanuit een smakpak is 8-10l groot.
Die 8 - 10 ppm zijn bedoeld voor gistgroei, gistgroei heb je in het jongbier maar zeer beperkt nodig, de eerder genoemde 4-5 generaties. Een gistcel op zich heeft haar hele leven echter geen 'druppel' zuurstof nodig en kan vele generaties voortbrengen, alleen het tempo waarin zint de brouwer dan niet ...
Kijk ook voor de grap eens bij kleinere traditionele brouwerijen naar de enorme hoeveelheden gist die ze gebruiken. Dat is dikke slurry die in grote kuipen zit. Ze gebruiken per volume bier ca. 10% van die dikke slurrie en die wordt dan ook nog eens redelijk kort voor het toevoegen belucht. Dus niet het wort maar de gist rechtstreeks. Dat laatste moet je wel met beleid doen want je hebt niets aan hyperaktieve gist die alle suiker omzet in jonkies en geen alcohol produceert.
... en wat Wabi Sabi betreft, ja, je kunt perfect en toch oer saai bier brouwen. Zuurstofinslag heeft namelijk in het warme traject ook een positieve invloed op de smaak, niet alleen maar negatief.
Verder is het hele laagzurstofbrouwen m.i zinloos/suboptimalisatie als je niet zuurstofvrij kunt afvullen, dus met tegendrukafvuller en 3x voor evacueren. Ook in het fust. Dus, zoals gebruikelijk, begin helemaal achteraan in het proces met optimaliseren.
Ingo