Geen activiteit waterslot lageren

Gestart door coenvredenburg20, 06-12-2017 16:24 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

coenvredenburg20

Hallo allemaal,

Ik ben een IPA aan het brouwen, dit is mijn eerste keer.
Ik heb zaterdag het jong bier overgeheveld in een andere vat en het laatste hopzakje toegevoegd voor het drooghoppen.
Maar het probleem is nu dat er na 2 dagen al geen activiteit meer in het waterslot is.
Is dit normaal of moet er er iets mee doen, En zo ja wat moet ik er aan doen?

Voor de rest waarden de waarde wel in orde van het jong bier, En het rook en smaakte normaal.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Alvast bedankt.

BrouwMark

Als je waarden goed zijn zoals je zegt zal de boel wel uitvergist zijn lijkt mij.

coenvredenburg20

Citaat van: BrouwMark op 06-12-2017  16:45 uAls je waarden goed zijn zoals je zegt zal de boel wel uitvergist zijn lijkt mij.
Dankjewel,
Dus nu gewoon wachten tot het hop zijn smaak heeft afgegeven en dan bottelen?


jaapz

Citaat van: coenvredenburg20 op 06-12-2017  16:24 uVoor de rest waarden de waarde wel in orde van het jong bier, En het rook en smaakte normaal.


Betekent dit dat je SG-meting hebt gedaan en dat de FG gehaald is?
Welke gist heb je gebruikt? Op welke temperatuur heb je vergist?

Ook lees ik dat je hebt overgeheveld, hoeveel dagen heeft hij in de eerste vergister gezeten?

Als hij ook al enige dagen in de eerste vergister heeft gezeten dan kan het prima zijn dat je gist gewoon alle suikers al heeft opgegist.
Ale-gisten doen er meestal niet zo lang over om uit te gisten.

coenvredenburg20

Citaat van: jaapz op 06-12-2017  16:51 uBetekent dit dat je SG-meting hebt gedaan en dat de FG gehaald is?
Welke gist heb je gebruikt? Op welke temperatuur heb je vergist?

Ook lees ik dat je hebt overgeheveld, hoeveel dagen heeft hij in de eerste vergister gezeten?

Als hij ook al enige dagen in de eerste vergister heeft gezeten dan kan het prima zijn dat je gist gewoon alle suikers al heeft opgegist.
Ale-gisten doen er meestal niet zo lang over om uit te gisten.
Ja, de FG is gehaald.
Ik heb het gist "fermentis saflager w-34/70" gebruikt.
De hoofd gisting heeft 7 dagen geduurd en de temperatuur is 20°C.

Is het dan een kwestie van suikertoevoegen op de fles en bottelen?

TeVeHa

Al de waarden goed zijn is dit doodnormaal, ik lager altijd een tiental dagen voor ik bottel.
mvg

coenvredenburg20

Citaat van: coenvredenburg20 op 06-12-2017  16:58 uJa, de FG is gehaald.
Ik heb het gist "fermentis saflager w-34/70" gebruikt.
De hoofd gisting heeft 7 dagen geduurd en de temperatuur is 20°C.

Is het dan een kwestie van suikertoevoegen op de fles en bottelen?

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Sorry, ik bedoel het gist "fermentis Safale US-05"


jaapz

Citaat van: coenvredenburg20 op 06-12-2017  16:58 uJa, de FG is gehaald.
Ik heb het gist "fermentis saflager w-34/70" gebruikt.
De hoofd gisting heeft 7 dagen geduurd en de temperatuur is 20°C.

Is het dan een kwestie van suikertoevoegen op de fles en bottelen?
Ik zou bij wijze van diacetylrust nog even een paar dagen wachten. Dan kan ook je hopsmaak nog mooi opgenomen worden door het bier. Maar als er geen activiteit meer is en je FG blijft stabiel, dan kan je gewoon bottelen inderdaad.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.