Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Kandij  (gelezen 20165 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline bakkerman

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 61
  • Land: au
Re: Kandij
« Reactie #25 Gepost op: 13-07-2007 00:26 u »
Volgens mij wordt er een thermometer bedoeld die ruim boven de 100 C kan meten.

Klopt, wordt bij de bereiding van snoep gebruikt, zoals het koken van suikeroplossingen.
Het is een stevig uitgevoerd geval, bij de betere kookwinkels moet je die voor onder de 10 euro wel op kunnen pikken.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline peterU

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 85
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kandij
« Reactie #26 Gepost op: 22-07-2007 12:44 u »
Nog even over de Candico. Ik heb eind vorig jaar een bier gebrouwen daarmee. 10 l. om te proberen, met ongeveer 350 gr. Candico. Begin sg was 1065, eind sg 1016. Mede daardoor had het waarschijnlijk een erg dikke smaak. Verder ziltig, wat gebrand, droppig. Ik had voor meer body 150 gr special B gebruikt. Dat was denk ik geen goed idee. Onlangs heb ik de laatste fles opgemaakt. Niet echt slecht, maar volgende keer wil ik een brouwsel dat verder uitgist.  :gistsmile:

Offline peterU

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 85
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kandij
« Reactie #27 Gepost op: 27-08-2007 11:46 u »
Gisteren met Candico een donkere dubbel gebrouwen. Beetje in W.Vleteren 8- stijl. Basisstorting pilsmout en munchener (4 kg voor 20 l) en tijdens het laatste half uur koken 850 gr. Candico en 500 gr. bruine kandijbrokken. Die Candico kleurt sterk! Diep donkere kleur. Begin sg 1065. Nu is de vraag: wat blijkt er van die kleur over na de vergisting. We gaan het zien. Flink wat Pilgrim hop gebruikt en zelf opgekweekte Westmalle gist.  :lekkerbier:

Offline glaasjebier

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 139
  • Land: nl
Re: Kandij
« Reactie #28 Gepost op: 09-05-2008 09:48 u »
Even snel een vraagje m.b.t. het moment waarop kandijsuiker toegevoegd dient te worden. Ik ga eerdaags een quadrupel brouwen waaraan 200 gram bruine kandijsuiker toegevoegd dient te worden. Ik heb echter nog niet eerder met kandijsuiker gebrouwen. Wat zijn de meningen over het moment waarop je dit toevoegt? Is dit, als in bovenstaand bericht, tijdens het koken en dan in het laatste half uur?

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.544
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Kandij
« Reactie #29 Gepost op: 09-05-2008 10:03 u »
Wat zijn de meningen over het moment waarop je dit toevoegt? Is dit, als in bovenstaand bericht, tijdens het koken en dan in het laatste half uur?

Dit kan vrijwel op ieder moment, tijdens koken (begin, halverweg, einde) of tijdens de vergisting of vlak voor de lagering...

oranjeboombiertje

  • Gast
Re: Kandij
« Reactie #30 Gepost op: 09-05-2008 16:04 u »
Het kan zelfs tijdens het maischen, niet het beste maar het kan wel.

 :degroeten:
Wesley

Offline JWVG

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.978
  • Land: nl
  • Well, that's just ..like ..uh.. your opinion, man!
Re: Kandij
« Reactie #31 Gepost op: 09-05-2008 19:03 u »
Waarschijnlijk gaat voor het schroten ook wel, als je een goede molen hebt  ;D

  :degroeten: JW.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.492
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Kandij
« Reactie #32 Gepost op: 09-05-2008 19:42 u »
Je kan het ook gewoon tijdens het drinken toevoegen in je glas  :beersmiley:

Online William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.048
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Kandij
« Reactie #33 Gepost op: 09-05-2008 19:46 u »
Je kan het ook gewoon tijdens het drinken toevoegen in je glas  :beersmiley:

On the rocks  ;D

Tags: suikers