Bedankt! Bestel ik die de volgende keer even mee.
Ja, zeker doen! Ook ik heb mijn schoonmaakregime afgelopen jaar aangepast en een schoonmaakstap met Puro Caustic ingebouwd.
Ik doe het als volgt (nog een weg naar Rome dus):
- Na uitschenken, omspoelen met wat koud water en de bodem van de fles met een lang penseel schoonborstelen zodat er zeker geen bezinksel achterblijft
- Nogmaals omspoelen met koud water en op de kop laten uitlekken
- Bewaren in een krat met de opening naar boven
- Avond voor bottelen: schoonmaken met Puro Caustic. Je staat er versteld van wat er dan nog uit de flessen komt...
- Uit laten druipen op een flessenpaal
- Voor bottelen: nog een keer desinfecteren met een Avinatore met een Star San-oplossing
Ik ben het helemaal met Jacques eens als hij zegt dat het onlogisch is als je eerst heel veel moeite doet om een zo goed mogelijk bier te brouwen, om het daarna in mogelijk* vuile flessen te stoppen...
*Ik heb de schoonmaakstap met Puro Caustic geïntroduceerd omdat er bij de laatste brouwsels voordat ik dat deed, vaak meerdere gushers/spuiters/geklapte flessen waren. Sindsdien is dat over.
Maar, zoals met veel dingen: doe waar je jezelf goed bij voelt en geniet vooral van je zelfgebrouwen bier!

Groet,
John