Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Maischschema voor een Dubbel  (gelezen 1376 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.774
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Maischschema voor een Dubbel
« Reactie #25 Gepost op: 22-11-2017 22:32 u »
Ik hoor geregeld dat basterdsuiker of bruine kandij niks extra oplevert tov kristalsuiker.... alleen de siroop schijnt andere (betere) smaakjes op te leveren.

Dat is een kwestie van smaak...

Je kunt vrij simpel een test doen om te kijken wat het effect is. Gewoon een keer brouwen een gedeelte van het wort laten vergisten in meerdere 2 liter flessen waaraan je verschillende suikers hebt toegevoegd. Nadat het bier uitgegist is bottelen. 6 tot 8 weken later evalueren. Het liefst met meerdere personen.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline NaahedetleJ

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 58
  • Land: nl
  • Ribboned Rooster Craft Beer - Home Brewery
Re: Maischschema voor een Dubbel
« Reactie #26 Gepost op: 23-11-2017 15:37 u »
Dank allen!

Ik ga er 5% suiker in doen en houd het schema van Underdike aan :)

Tags: