Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Keggen, hergisting of niet?  (gelezen 2161 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Easywoods

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 671
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is en blijft mijn inspiratiebron
    • Brewer's Profile op Brewer's Friend
Re: Keggen, hergisting of niet?
« Reactie #25 Gepost op: 04-11-2018 17:00 u »
Interessante tabel, daar kan ik wel wat mee. Wat ik me nu afvraag: je kan natuurlijk ook het bier eerst 14 dagen onder de juiste druk op fust zetten en het dan van daaruit alsnog bottelen, dus dan zonder hergisting op fles. Misschien eerst tijdelijk iets verder koelen teneinde te voorkomen dat tijdens bottelen te veel koolzuur weer ontwijkt?

Ja, dat moet volgens mij ook lukken........ Ik heb er nog geen ervaring mee maar wel plannen in die richting. Het plan om het te proberen is er al heel lang maar het is er nog niet van gekomen.  :brouwen:

De tabel is trouwens gemaakt door een forumlid, voor mij werkt 'ie perfect  :groots: 

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online HansvV

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Land: nl
  • Vis ook eens vr het net
Re: Keggen, hergisting of niet?
« Reactie #26 Gepost op: 04-11-2018 18:02 u »
Ja, dat moet volgens mij ook lukken........ Ik heb er nog geen ervaring mee maar wel plannen in die richting. Het plan om het te proberen is er al heel lang maar het is er nog niet van gekomen.  :brouwen:

De tabel is trouwens gemaakt door een forumlid, voor mij werkt 'ie perfect  :groots:

Ik kan me voorstellen dat ze het bij Heineken niet veel anders zullen doen. Geen navergisting op fles bij hun pilsjes. Ik ga dit eens verder uitzoeken, want zoals gezegd wil ik deels bottelen na einde vergisting. Maar het kan ook best dat ik dan later besluit om een reeds aangebroken vat dat onder koolzuur staat alsnog te bottelen. Dat moet dan wel kunnen.

Tags: