Experimenteel met appel

Gestart door Lange Möpper, 17-11-2017 12:54 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lange Möpper

Hallo Mede-Dorstigers  :brouwen:,

Morgen ga ik samen met een kameraad een door hem verzonnen recept brouwen.
Hierin wordt (op een of andere manier) appel verwerkt.

Ik ben gemakshalve even uitgegaan van 20% appel, wat in mijn recept neerkomt op 1 kg. Ik ben nieuwsgierig wat jullie van dit gehalte vinden.
Moet ik het dan in stukjes of pulp maischen of koken?
Of moet ik het uitpersen en dan als 1 kg sap toevoegen tijdens het koken of juist pas het gisten?

Wat is dus eigenlijk bedoel is... HELP!  :nut:

Ben erg nieuwsgierig naar jullie reacties.

tdp

Zelf zou ik het als appelsap toevoegen, maar niet gebaseerd op enige ervaring. Je zou eventueel ook de appels kunnen schillen en deze in blender pureren en dat toevoegen, of in een nylon hopzak toevoegen tijdens het koken.

Lange Möpper

Citaat van: tdp op 17-11-2017  14:30 uZelf zou ik het als appelsap toevoegen, maar niet gebaseerd op enige ervaring. Je zou eventueel ook de appels kunnen schillen en deze in blender pureren en dat toevoegen, of in een nylon hopzak toevoegen tijdens het koken.

En moet ik dat dan doen tijdens het koken of bij de gisting?
Wat vind je van het percentage?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.