Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
Wij zijn telefonisch te bereiken op werkdagen van 9:00 tot 17:30 uur.U kunt onze producten ook komen bekijken in onze SHOWROOM. Het adres van de showroom is:Goodtimegifts V.O.F.Oceanië 8A6014DB IttervoortDe openingstijden van de showroom zijn van ma t/m vr van 09:00 - 17:00 uur
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Ik heb afgelopen vrijdag mijn Brewmaster voor het eerst gebruikt.Hierbij heb ik ook voor het eerst de hop in een " hopzak" gedaan, welke ik heb gemaakt van kaasdoek.Heeft dit invloed op de afgifte van de aroma's?Misschien een domme vraag, maar ik heb het idee dat ik tijdens het koken minder hop rook.
Beste mensen,Hoeveel tijd nemen jullie om het bierbostel te laten indikken om vervolgens te spoelen en uit te laten lekken?Ik heb eigelijk geen ideeErny
Eerst wort laten aflopen en vlak voordat je bed droogvalt spoelwater opgieten.De eerste afloop kan redelijk snel maar zodra spoelwater er bij komt wat rustiger zodat t de tijd krijgt om de suikers op te nemen. Het opgevangen wort kan al door naar koken.Of bedoel met een 1panssysteem?
Ik bedoel de maischketel bij de easybrew/binnenpan. Het is de bedoeling om na het maischen deze op de daarvoor bedoelde pootjes te zetten. Van een rustige afloop is dan geen sprake of begrijp ik jou verkeerd.
Het lijkt me dat beermenke een ander systeem bedoelt als jij maar aangezien we hier in het easybrewtopic zitten lijkt het me logisch dat het daarover gaat.Inderdaad het nadeel van deze systemen is dat je als je een filterbed hebt wat goed doorloopt je niet rustig kunt spoelen.Maar mijn ervaring is dat je dat niet nodig hebt om een goed rendement te halen.
Het gaat mij inderdaad om de Easybrew. Ik ben nog opzoek naar hoe ik het beste rendement kan krijgen. En zit dus met de vraag wat is de beste manier van spoelen.Op dit moment takel ik de maischkorf tot de helft eruit. Wacht vervolgens even en takel dan door tot ik de maischkorf er helemaal uit heb en zet de korf met de voetjes op de ring van de ketel. Vervolgens ga ik spoelen. Tussentijds verwarm ik door naar de kooktemperatuur. Wat ik ook doe, net als Beermenk,e is een eventueel restanten van het nalekken terug gooien bij het wort.Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden en of er een betere manier is.
Het gaat mij inderdaad om de Easybrew. Ik ben nog opzoek naar hoe ik het beste rendement kan krijgen.
Om de 5 - 10 minuten je mout roeren. Of deed je dat al?
huuh? Automatische ketel?
Ja. Het stuurt de temperatuur en de wortflow geautomatiseerd zodat je je handen vrij hebt om te roeren.
Ik moet denk ik ook meer roeren
Dat roeren helpt voor geen meter..... Of had ik dan toch die bovenste filterplaat eraf moeten laten tijdens het maischen.. 🤣🤣🤣