Vandaag een quadrupel gebrouwen, alleen alles wat zo'n beetje mis kon gaan ging mis. Ik zal jullie er niet mee vermoeien.
Belangrijkste misser was dat mijn temperatuurmeter 58 graden aan gaf, terwijl het 40 graden was. Ik heb de stort dus bij 40 graden gedaan ipv 58. Gelukkig had ik nog een andere meter. Vervolgens ben ik hem gaan verwarmen tot 63 graden. Ik had met roeren al snel in de gaten dat het aan de bodem aangekoekt was. Mijn best gedaan het los te roeren, wat wel gelukt is, maar pas na ongeveer 10 minuten bij ruim 50 graden. Toen na het maischen mijn vat aan het schoonmaken was zag ik dat er inderdaad een brandplek van ongeveer 3 bij 2 cm op de bodem zat. Niet zwaar aangekoekt, maar wel zwart. Ik heb even geproefd na het maischen, maar kon geen brandsmaak waarnemen. Betekent dit dat ik geluk gehad heb, of dat ik dit in het uiteindelijke bier nog tegen ga komen. Ik hoor graag!
Groet, Sjoerd