Roeren over de X/Y of over de Z as

Gestart door TwentseNijverheid, 19-10-2017 14:05 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TwentseNijverheid

Hallo,

We zijn bezig met het bouwen van een nieuwe brouwketel.
Nu kan ik me herinneren dat de professionele brouwerijen over de X of Y as roeren.
Terwijl we nu over de Z-as roeren
Is het beter om over de X of Y as te roeren omdat het dan een meer homogeen mengsel gaat worden?

Zie plaatje

Alvast bedankt,

Joost

tdp

Zie ook de tags. Je moet volgens mij van onder naar boven roeren om een zo homogeen mogelijke temperatuur te bekomen.

hansHalberstadt

Ik roer om de z-as en door de propeller vorm krijg je dan stroming naar boven (in de richting van de z-as), in het midden van boven naar beneden en langs de randen van beneden naar boven.

muldereric

Je kunt niks zeggen over het roeren zonder te weten in wat voor vat of tank.
In een ronde tank zijn X en Z gelijk, enkel de hoek t.o.v. het aanzicht is anders.
Roeren gebeurt vaak onder een haakse hoek (puur y-as) of onder een andere hoek die niet ver van haaks ligt (70 graden oid).
Homogeniteit krijg je in een vat met licht visceus mengsel toch wel zolang je maar beweging hebt

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.