Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Eerste bier  (gelezen 742 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MarcT

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 8
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Eerste bier
« Gepost op: 10-10-2017 23:49 u »
Zo. 14 september gebotteld. Vandaag voor het eerst geproefd. Arsegan Oak Royale. Even spannend om de fles te openen. Een vrolijke "sis" was te horen toen de dop eraf ging.
En de smaak is prima.
Niet slecht voor de eerste keer

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline BrouwMark

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 66
  • Land: nl
  • Drinkontbijt!
Re: Eerste bier
« Reactie #1 Gepost op: 11-10-2017 00:21 u »
Proost!

Offline Johannes P.

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 17
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Eerste bier
« Reactie #2 Gepost op: 14-10-2017 23:50 u »
Klinkt goed Marc, maar ben even nieuwsgierig.
Hoe is jouw schuimkraag?
Wij hebben ook net een Oak royale van Arsegan gebrouwen.
Na zes weken op de fles is onze Oak maar een dun smakend bier geworden.
Er zit voldoende koolzuur in, maar de schuimkraag slaat wel erg snel dood.
Vooral de waterige smaak valt ons wat tegen.
Hebben wel het recept gevolgd, netjes gewerkt en op de juiste temperatuur vergist.
Alleen de snippers pas toegevoegd na de hoofdvergisting.
We vragen ons af waar het is misgegaan...

Offline MarcT

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 8
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Eerste bier
« Reactie #3 Gepost op: 16-10-2017 13:36 u »
Klinkt goed Marc, maar ben even nieuwsgierig.
Hoe is jouw schuimkraag?
Wij hebben ook net een Oak royale van Arsegan gebrouwen.
Na zes weken op de fles is onze Oak maar een dun smakend bier geworden.
Er zit voldoende koolzuur in, maar de schuimkraag slaat wel erg snel dood.
Vooral de waterige smaak valt ons wat tegen.
Hebben wel het recept gevolgd, netjes gewerkt en op de juiste temperatuur vergist.
Alleen de snippers pas toegevoegd na de hoofdvergisting.
We vragen ons af waar het is misgegaan...

Schuimkraag lijkt ietwat te verbeteren. Een week geleden was hij wat vlak. Een week later al wat enthousiaster.

Smaak is fris.  Zelfs wat zurig (maar niet naar). In ieder geval niet waterig.
Ik wil deze nog een keer gaan maken en dan verschil gaan noteren. Er zit nu een bokbier in het vat, dus die moet eerst even.

Vergisting is bij kamertemperatuur gedaan. Dus niet 100% constant. Vergistingskast staat nog in de planning.

Tags: