Hallo allemaal,
Ik wil het volgende gaan brouwen. Het is een duvelige maar dan met alleen maar cascadehop (omdat mijn struik dit jaar zo gul was). Ik wil hiervoor graag korrelgisten gebruiken, al weet ik dat de algemene opvatting hier is dat dat helemaal niet werkt voor een duveligheidje...
Methode BIAB, 20,5 liter.
75,7% 4,2 kg lagermout
19,8% 1,1 kg glucose
4,5% 0,25 l perensap
25 g Cascade 7% 50 min
45 g Cascade 7% 15 min
100 g Cascade 7% koudhop 1 week
Alleen de mout in 21,5 l water:
66°c 120 min
73°c 5 min
Spoelen 3,4 liter 78°c
Koken: 50 min voor wat extra DMS.
Gist: fermentis abbaye, starten in het perensap (geeft extra perensmaakje), vergisten op 21°c
Glucose toevoegen als de hoofdgisting minder wordt, opgelost in 1 liter water.
Voorspeld EBC: 5,7 IBU 32 OG 1070
FG 1005 ABV 8,5%. Dit is vrijwel precies op de waarden voor een 'gewone' duvel.
Hergisten met 15,5 g/l glucose en 2 g verse Brewferm top of safale s-33 voor de nodige 1% extra voor de tripel hop-versie en veul dik schuim, 1-2 weken op 21°c en dan koel zetten.
Wat zijn jullie ideeën, opmerkingen?
Alvast dank!
Mark.