Verstijfselingstemperatuur zetmeel kastanje

Gestart door CJK, 06-10-2017 01:54 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

CJK

Hi,

Ik wil een dubbelbock kastanje brouwen. Ik wil daar 1,5 kilogram kastanje op 20 liter verwerken.

Kan iemand me aangeven wat de verstijfselingstemperatuur van kastanje is?

Of waarom ik hoe de kastanjes meemaisch?

Ik denk aan blenderen en vanaf start meemaischen.

Wat zegt de wetenschap? De feiten?

Wondering!

Dit omdat ik vorig jaar een heerlijke dubbelbock kastanje heb gebrouwen maar ook graag wil weten wat de daadwerkelijke feiten zijn!

Bvd,
Cris

seed7

In mijn aantekeningen staat ~66°C maar zonder bron. Wetenschap is een ontdekkingsreis voor je zelf :) hier mooie artikelen als start met verwijzingen.: Characterization of Chestnut (Castanea sativa, Mill) Starch for Industrial Utilization en Starch characterization in seven raw, boiled and roasted chestnuts (Castanea sativa Mill.) cultivars from Portugal

Vorig jaar heb ik de kastanjes gedroogd en versnipperd, verstijfseld en mee gemaischt. Dit jaar wil ik ze eerst poffen en dan verkruimelen, verstijfselen en maischen.

Ingo

CJK


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.