Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: OBBK 2017 A1 - Weizen - Tonny Giesen  (gelezen 994 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline mr.chelsea

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 259
  • Land: nl
  • "Boeckelder, Het andere bier uit het Oosten!"
OBBK 2017 A1 - Weizen - Tonny Giesen
« Gepost op: 01-10-2017 20:26 u »
Bij deze mijn recept van mijn weizen welke de eerste 1e plek haalde in de A-klasse met 90 punten bij het OBBK 2017. Kon helaas niet aanwezig zijn om voor het eerst een eerste prijs in ontvangst te nemen, maar inmiddels heb ik de oorkonde binnen en met gepaste trots ingelijst  :) Moest de brouwdag van deze weizen zelfs nog een week uitstellen vanwege een blikseminslag, geen pc, geen BrouwHulp etc. Vandaar ook de giststarter nog een keer extra geaktiveerd met een halve liter wort. Vorig jaar ook een weizen ingestuurd en aan de hand van dat rapport enige veranderingen aangebracht, mooi dat het dan goed uitpakt! Commentaar van de keurmeester: Mooi complex bier en mooi in balans. Mooi iets zurig. Alleen iets te zoet in de nasmaak. Verder een heel mooi bier.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk160717
Naam receptBoeckelder Weizen Experiment 160717
Brouwdatum16-07-2017
BierstijlWeizen
Volume21,5
Begin SG1,055 SG
Eind SG1,014 SG
Schijnbare vergistingsgraad74,5%
Alcoholgehalte5,3 vol.%
Berekende kleur (Morey)9 EBC
Berekende bitterheid (Rager)13 IBU
Brouwzaalrendement79,8 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
16,50 lHengelo, 't Kloosters water
1,38 mlMelkzuur
14,34 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
67 mg/l12 mg/l81 mg/l207 mg/l120 mg/l38 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,04 kgWhiteSwaen tarwemoutDe Swaen4 EBC60,0 %
1,62 kgSwaen PilsnerDe Swaen4 EBC32,0 %
0,25 kgSwaen ViennaDe Swaen10 EBC5,0 %
0,15 kgGoldSwaen HellDe Swaen25 EBC3,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Ferulazuur42,0 °C1 min.15 min.3,3 l/kg
Eiwitrust50,0 °C8 min.5 min.3,3 l/kg
Beta-amylaserust62,0 °C15 min.30 min.3,3 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C12 min.20 min.3,3 l/kg
Uitmaischen78,0 °C5 min.5 min.3,3 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,7 gHallertau Traditionbellen7,4%75 min.10,3 IBU
8,6 gHallertau Traditionbellen7,4%20 min.2,8 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 l + 0,5 l getrapte starterWeihenstephan Weizen (3068)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting19,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting19,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,019 SG
Schijnbare vergistingsgraad67,8%
Start nagisting20-07-2017
Temp. nagisting18,0 °C
Start lagering25-07-2017
Temp. lagering0,0 °C






Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.793
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: OBBK 2017 A1 - Weizen - Tonny Giesen
« Reactie #1 Gepost op: 01-10-2017 21:22 u »
Tonny, bedankt voor het plaatsen van het recept.

Tags: