Ben als Tukker 'groot' geworden met Grolsch, Grolsch Bokbier (die zoete

) was mijn eerste 'speciaalbier', maar die Winterbok: Dat is een van de enige bieren die afgelopen jaar in de gootsteen is beland. 'Gelukkig' vond mijn vrouw het wel te drinken, waardoor het restant van het sixpackje door haar genuttigd is..
On topic: Wat ik me meen te herinneren was dat het een leeg biertje was, ik ga er dan ook vanuit dat er alleen pilsmout gebruikt wordt, en de kleur vooral komt uit een kandijsiroop. Qua bitterheid zou ik rond de 20 IBU gaan zitten, wellicht met Marynka hop (ik meen dat ze dat ook in de pils gebruiken). Ik vond de koekkruiden ook erg overheersen, je zou hoger kunnen gaan zitten (0,75 tot 1 gram de liter), maar dit is aan jou.
Qua gist zou ik een neutrale gist nemen (de US-05 bijv.), ik kon er geen smaak uit herleiden die naar een bepaald soort gist wees.
Succes (en sterkte met opdrinken

)