Commercieel aan de haal met online recepten...

Gestart door Oscar, 08-09-2017 22:35 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

davyd

Wie schreef er ook alweer dat het enige verschil tussen Belgie en Nederland is dat Belgie slechte wegen heeft en Nederland vies eten?


Lap, weer een paar vrienden minder.

Knobby

Citaat van: davyd op 13-09-2017  13:18 uWie schreef er ook alweer dat het enige verschil tussen Belgie en Nederland is dat Belgie slechte wegen heeft en Nederland vies eten?


Lap, weer een paar vrienden minder.
Kennelijk hebben Belgen ook moeite met dingen los laten...

davyd

Citaat van: Knobby op 13-09-2017  13:58 uKennelijk hebben Belgen ook moeite met dingen los laten...

Neen, dat is het niet. Er zijn op dit forum mensen met een slecht karakter die mij opruiende mails sturen om vooral voort te doen. Nederlanders, uiteraard, geen Belgen. Zij zijn verantwoordelijk.

Knobby

Citaat van: davyd op 13-09-2017  14:03 uNeen, dat is het niet. Er zijn op dit forum mensen met een slecht karakter die mij opruiende mails sturen om vooral voort te doen. Nederlanders, uiteraard, geen Belgen. Zij zijn verantwoordelijk.
Dat gaat wel erg ver! Niet ok naar mijn mening!
Maar dit is wel typisch iets dat zichzelf in stand houdt zo, over en weer gesnauw...

davyd

Citaat van: Knobby op 13-09-2017  14:09 uDat gaat wel erg ver! Niet ok naar mijn mening!

Ze dreigen me ook af! "He gozer, wij motte jouw niet. Rot op!" :(

Ernesto

Citaat van: davyd op 13-09-2017  14:03 uNeen, dat is het niet. Er zijn op dit forum mensen met een slecht karakter die mij opruiende mails sturen om vooral voort te doen. Nederlanders, uiteraard, geen Belgen. Zij zijn verantwoordelijk.

Maar jij begint er nu weer over in dit draadje...Laten we die discussie vooral daar laten en het hier hebben over het (blijkbaar) gevoelige onderwerp dat Oscar heeft aangestipt.

Oxhead

De belangrijkste voorwaarde voor een goed bier is een goede brouwer, niet het recept of de installatie.

Maar elk nieuw bier verkoopt zeker 1 maal. Daarom brengen de (huur)brouwers telkens een nieuw bier op de markt.
Kijk maar eens bv op ratebeer hoeveel bieren een kleine (Nederlandse) brouwerij heeft.

seed7

Citaat van: Oxhead op 13-09-2017  18:29 uKijk maar eens bv op ratebeer hoeveel bieren een kleine (Nederlandse) brouwerij heeft.

:) Als het alweer niet het zelfde geworden is plak je er gewoon een nieuw etiket op. Ja, helaas ook de praktijk.

Ingo

Peterrr

Of je noemt het " Slow Brewed" of " ongefilterd"  extra vers....
Mogelijkheden genoeg...


 :biersmile:

Jacques

Citaat van: davyd op 13-09-2017  15:46 uZe dreigen me ook af! "He gozer, wij motte jouw niet. Rot op!" :(

Dit soort reacties zijn niet de reacties die bij dit forum passen.
Een heftige discussie moet kunnen maar een dergelijke reactie niet.
Hierbij verzoek ik je via een persoonlijk bericht mij in kennis te stellen van de afzender van het bovenstaande bericht.

Uit de regels van dit forum:
"Het is niet toegestaan hatelijke, racistische, fascistische, bedreigende, seksueel getinte, denigrerende, beledigende, lasterende of schokkende berichten of afbeeldingen te plaatsen, noch om persoonlijke en/of vertrouwelijke gegevens van anderen zoals naam, adres of telefoonnummer te plaatsen.

Hay

Aah vandaar die grote hoeveelheid zogenaamd innovatieve nieuwe bieren in Nederland.
Trouwens een eigen recept bestaat niet (meer).
Wat een gezeur weer.

Jacques

Citaat van: Erick op 13-09-2017  10:58 uVind het maar een hoop gezeur om niks.
Brouwen is niets anders dan koken.
Wil iemand mijn recept voor nasi hebben?

Mooie reactie. Je hebt gelijk. Bij kookrecepten wordt niet moeilijk gedaan. Er zijn heel wat kookboeken, websites en tv-programma's met heel veel recepten. Ook van hele goede koks.

Citaat van: Oxhead op 13-09-2017  18:29 uDe belangrijkste voorwaarde voor een goed bier is een goede brouwer, niet het recept of de installatie.
Klopt helemaal. Een uitstekend recept in verkeerde handen maakt geen goed bier. Het is vooral de vakbekwaamheid van de brouwer die de uiteindelijke kwaliteit van een bier bepaalt.

RienP

Citaat van: Oxhead op 13-09-2017  18:29 uMaar elk nieuw bier verkoopt zeker 1 maal. Daarom brengen de (huur)brouwers telkens een nieuw bier op de markt.
Kijk maar eens bv op ratebeer hoeveel bieren een kleine (Nederlandse) brouwerij heeft.

En dat wordt nog versterkt door de bierliefhebber. Ik maak betrap me er ook vaak op dat ik toch iets zoek wat ik nog niet ken. Dus om interessant te blijven brouwt de brouwer weer een nieuw bier..etc, etc.

Underdike

De meeste goede recepten zijn simpel, de grootste kunst zit hem toch in het daadwerkelijke brouwen?
Er is een recept dat we al 4 keer nagenoeg ongewijzigd hebben gebrouwen, maar steeds net anders gebrouwen, en nu (na 1,5 jaar) begint het er op te lijken en zijn de brouwsels een stuk beter geworden... en we zijn er nog lang niet.
Veel recepten van 'grote' klassieke bieren zijn maar 2 of 3 mouten, 2 hopsoorten en een standaard gist die de betreffende brouwer voor meerdere soorten bieren gebruikt... Met het recept alleen ben je er nog lang niet.

davyd

Citaat van: davyd op 13-09-2017  15:46 uZe dreigen me ook af! "He gozer, wij motte jouw niet. Rot op!" :(

Jongens, dat was maar om te lachen. Er is helemaal niemand die mij bedreigt. Blijkbaar heb ik mijn vermogen om een nog om 1830 wrokkige Bierkaaier uit de Jordaan na te bootsen onderschat. Ik heb helemaal niets tegen Nederland, van alle landen waar ik nooit op vakantie ga staat het zelfs mee in de top 20! ( = poging tot zwarte humor!). Ik heb er al goeie bieren gedronken! ( = gemeend!) De bierrevolutie gaat bij jullie veel harder dan bij ons! ( = gemeend! ( = poging tot humor! ( = rechts-recursieve metatags!)))

Zo, ik kruip maar terug in mijn hondenhok over de grens, lik jankend mijn luizige, met zweren bedekte pels, en broed lichtjes grommend en kauwend op een lang geleden opgegraven dijbeen van een aan de builenpest gestorven oeros op scenario's om mijn morele superioriteit te herstellen, bijvoorbeeld door het winnen van die forumwedstrijd met het simpelste, meest antinnovatieve recept ooit.

PS dat van die nasi was geen mopje. Man toch, wat een baggerrecept.  Drie kilo prei? Spekblokjes? Wanneer komt de nasi-revolutie??

Erick

Citaat van: davyd op 14-09-2017  10:56 uPS dat van die nasi was geen mopje. Man toch, wat een baggerrecept.  Drie kilo prei? Spekblokjes? Wanneer komt de nasi-revolutie??

Was maar een voorbeeld hé, ik lust niet eens geen nasi. Mijn erwtensoep daarentegen :-)

lier

Precies mijn punt je weet pas of een recept lekker is/wordt als je goed kan koken of het recept gemaakt hebt.
zomaar een recept uit de lucht plukken heeft dus geen nut en de goede kok hoeft niet te kopieren maar kan zich wel laten inspireren

voorlopig het forum nog maar in de luchthouden denk ik :proost:

Oscar

Citaat van: seed7 op 13-09-2017  18:35 u:) Als het alweer niet het zelfde geworden is plak je er gewoon een nieuw etiket op. Ja, helaas ook de praktijk.

IPA1... IPA2... ;) ^-^ ;D

Oxhead

Of de brouwfouten worden als producteigenschap verkocht. Nee onze Barleywine, Ris of Barrelaged hoort zo plat te zijn, weet u koolzuur staat de smaak in de weg. Pffff....

hobbybob

Ach ja de meeste "recepten"zijn altijd wel een keertje gebrouwen.

Ik wens de eventuele huurbrouwer veel succes met de eventuele recepten die ik online heb gezet >:D

De bier "hype" wordt zwaar overdreven door de commercie, voorbeeld is dat wij als hobbybrouwers altijd veel waarde hebben gehecht aan een helder biertje en ineens brengen de grote brouwerijen een "ongefilterd"biertje op de markt omdat dat "veel" lekkerder zou zijn.

'extra vers" is een van de groots mogelijke leugens!, dat mensen daar in trappen, maar ja zit weer een extra papiertje om.

Huurbrouwers komen en gaan en ik geloof er niets van dat je als huurbrouwer een degelijk bestaan zou kunnen opbouwen.

Als ik hier een prima recept brouw voor 40 liter ( ja en ik heb er een paar) zegt dat niets over datzelfde recept genaakt met een totaal andere installatie in hectoliters.

Om dezelfde reden doe ik niet mee aan competities het is aan de smaak van de dag van de keurmeesters hoe je beoordeeld wordt?
Vervolgens als je daar op/-aanmerkingen op hebt wordt er gewoon keihard tegen je gezegd dat je niet getraint bent in smaakherkenning.
Waarop ik zeg: Biersommeliers worden verkeerd getraint, afwijkingen en off-smaken worden overdreven behandeld maar gewoon een "lekker"bier kan niet meer worden herkend.
( beste voorbeeld hoorde ik hier van een forumlid die de opleiding deed, zijn favoriete bier voor de opleiding was een Duvel, tijdens de opleiding werd hem geleerd welke "afwijkingen"er in een Duvel zaten en inees luste hij um niet meer. Dus geen smaakherkenning maar een smaakaanpassing die cursus)

De beste maatstaaf is nog vrienden en bekenden die echt genieten van jou biertje :proost:

Koen S

Mijn recepten mag iedereen hebben. En als er ooit iemand eentje van zou commercialiseren, dan brouw ik gewoon een nog betere versie voor vrienden en familie.

wonnink

Mijn mening,

Ik vind het altijd leuk om diverse recepten in te zien en soms proberen om deze te benaderen.
Wat betreft het commerciele aspect, ik denk dat ( ook al zet je het recept niet online ) elk bier wel na te brouwen is ( kan enige tijd duren en diverse aanpassingen, maar diegene die er misbruik van willen maken en iets 1 op 1 wil nabrouwen het op een gegeven moment toch wel lukt.

Persoonlijk denk ik dat je op zo`n manier werkt je het toch niet red, er komt mijn inziens naast het brouwen nog een heel stukje commercie en de brouwer himself....
Diegenen die klakkeloos dingen nabrouwt en het daarna probeert commercieel te slijten komt mijn inziens van een koude kermis thuis, al kan ik het mis hebben.

Dus met andere woorden ik geloof als je als brouwer echt wilt slagen dan zal je je gezicht moeten laten zien, op ( plaatselijke ) bierfeesten, op proeverijen etc etc.
Ik heb toch echt het idee als je alleen maar een kloon op de markt brengt en verder niks kan vertellen etc je gedoemd bent om te mislukken.
Maar misschien heb ik het wel helemaal mis.

Dus Oscar, als je je recepten eens een keer online zet wil ik ze graag eens nabrouwen om te kijken of ik een beetje in de buurt kom ( zal je dan natuurlijk ook een paar flesjes bezorgen ;-) )

Oscar

Citaat van: hobbybob op 15-09-2017  20:02 uen ik geloof er niets van dat je als huurbrouwer een degelijk bestaan zou kunnen opbouwen.

Zal ik je de brouwerijen noemen die vanuit het huurbrouwen hun eigen brouwerij hebben opgezet en er nu fulltime mee bezig zijn?  ;)

Oscar

Citaat van: wonnink op 15-09-2017  22:18 uDus Oscar, als je je recepten eens een keer online zet wil ik ze graag eens nabrouwen om te kijken of ik een beetje in de buurt kom ( zal je dan natuurlijk ook een paar flesjes bezorgen ;-) )

Er staan al 2 recepten hier op het forum die ik commercieel in mijn assortiment heb of had... ;)

wonnink

Citaat van: Oscar op 15-09-2017  22:48 uEr staan al 2 recepten hier op het forum die ik commercieel in mijn assortiment heb of had... ;)

Zal eens zoeken of ik die recepten kan vinden, en als je wilt zal ik je ook wel een paar flesjes bezorgen ;-)
Ben wel benieuwd of een pro nog verbeterpunten heeft voor onze brouwmethode ;-)


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.