Basis brouw set om te starten als kado

Gestart door Dennizzz, 30-08-2017 20:21 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Peke

Citaat van: Jacques op 01-09-2017  13:16 uBlik...

Brouwen met mout is zo veel leuker.

Moutextract is toch ook goed om mee te brouwen

Jacques

Citaat van: Peke op 01-09-2017  14:54 uMoutextract is toch ook goed om mee te brouwen

Daar kun je ook mee brouwen.
Maar werken met mout is leuker. Vergelijk het met zelf een bouillon trekken met goed soepvlees of een potje bouillon kopen in de supermarkt. Het kost meer tijd maar het eindproduct geeft veel meer voldoening en is ook lekkerder.
Nog leuker is het als je de samenstelling zelf bepaalt. Je hebt dan veel meer invloed op de smaak van je wort dan wanneer je een kant-en-klaar halfproduct koopt.

Verder geeft brouwen met mout een veel ambachtelijker gevoel dan werken met blik. Een andere vergelijking: koken met groenten uit blik of koken met verse groenten.

Peke

Citaat van: Jacques op 01-09-2017  15:06 uDaar kun je ook mee brouwen.
Maar werken met mout is leuker. Vergelijk het met zelf een bouillon trekken met goed soepvlees of een potje bouillon kopen in de supermarkt. Het kost meer tijd maar het eindproduct geeft veel meer voldoening en is ook lekkerder.
Nog leuker is het als je de samenstelling zelf bepaalt. Je hebt dan veel meer invloed op de smaak van je wort dan wanneer je een kant-en-klaar halfproduct koopt.

Heb gelezen dat je met moutextract hele lekkere bieren kunt krijgen ook omdat je daar natuurlijk ook verschillende ingrediënten aan toe kunt voegen.
Alleen zijn er niet zoveel soorten extract. Dus moet je creatief zijn.
Wel goed om mee te starten zoals de topic starter wil
Dan heb ik het niet over blik brouwen

Jacques

Citaat van: Peke op 01-09-2017  15:15 uHeb gelezen dat je met moutextract hele lekkere bieren kunt krijgen ook omdat je daar natuurlijk ook verschillende ingrediënten aan toe kunt voegen.
Alleen zijn er niet zoveel soorten extract. Dus moet je creatief zijn.

Met een pot bouillon kun je ook een lekkere soep maken door er verse ingrediënten aan toe te voegen.

Maar als je uitgaat van vlees waarvan je bouillon trekt heb je ook invloed op de kwaliteit  van de bouillon. Je doet dit door naar een goede slager te gaan en het vlees te kiezen waarvan je de bouillon maakt. Je kunt ook bijvoorbeeld een gedeelte van het vlees lichtjes aanbraden voordat je er soep van trekt. Met andere woorden: je hebt meer inbreng in het eindproduct.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.