Chipotle peper, hoe, wanneer en hoeveel?

Gestart door BLUB, 13-08-2017 16:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jpt

Citaat van: BLUB op 14-08-2017  17:11 uHoe bedoel je bij het bottelen?  Manier van toevoegen?

 :degroeten:

BLUB
Flesje afvullen met suiker, 2 korreltjes groene peper er bij, dopje er op, wachten, openen, korreltjes uit je bier vissen en proeven. Het werkt het beste met blond bier.

BLUB

Ik heb het als volgt gedaan,

13 liter gewoon 2 weken nagisting/gelagerd.
8 gram Madame Jeanette voor 2 weken in 80 cc alcohol van 85%
Daarna samengevoegd en gebotteld.

14 liter (de voorste fles) 2 weken nagisting/gelagerd met 18 gram fijngesneden Madame Jeanette
Daarna gebotteld.





Vanavond voor het eerst even van beide proeven. :echtboos:

Als ik het overleef post ik hier wel het resultaat.

 :degroeten:

BLUB

Mario72

Ben benieuwd. Ook naar het verschil in smaak. Proost :biersmile:

tdp

Citaat van: BLUB op 17-09-2017  16:08 uVanavond voor het eerst even van beide proeven. :echtboos:

Als ik het overleef post ik hier wel het resultaat...

BLUB

Ik begin me nu wel zorgen te maken... ;)

BLUB

Citaat van: tdp op 29-09-2017  11:59 uIk begin me nu wel zorgen te maken... ;)

Zo, na twee weken zijn we eindelijk uit coma  :nut: nee hoor, grapje  :biersmile:

De beide versies zijn uiteindelijk naar mijn smaak toch nog iets te pittig.
De versie waar de peper in de nagisting ging was het scherpst (te scherp)

De versie met de in alcohol geweekte peper geeft bij de eerste slok een tintelend gevoel
in de mond maar daarna wordt het duidelijk minder, toch wel een lekker biertje.

Ik ga hem zeker nog eens brouwen en dan met de helft aan peper in alcohol geweekt.  :brouwen:
En met echte chocolade erin.

 :degroeten:

BLUB

tdp


brouwmus

Ook ik heb dit bier mogen proberen:

Versie 2 (geweekt in alcohol): ging maar net. Het probleem is dat de peper een harde branderigheid in de keel geeft. Het overheerst echt.

Versie 1 (peper in de nagisting): echt over de top, ik heb het bier na 1 slok helaas weg moeten gooien.

Ik vraag me af of het misschien een idee is om het te mengen met pils, cola of 7-up? Dan wordt de hitte wat verdund en bij frisdrank is de zoete smaak van de bijmenging misschien gunstig?

davyd

De Eerste Bierwet van Davyd: een eerste bier met hete pepers is ALTIJD te heet.

BLUB

Lol, we hebben het afgelopen zondag over gehad Mus, nou ik heb het geprobeerd!

Ik heb het gedaan met 1 flesje peperbier op 3 flesjes eigenbrouw blond en ik kan je zeggen, dat peperbier komt wel op  :proost:

Nieuw bier is geboren: Mixbier  :brouwen:

 :degroeten:

BLUB

brouwmus

Kijk, gelukkig  :proost:

(Ik weet dat we het er zondag nog over hadden maar ik dacht, ik zet het hier ook even neer, dan heeft een ander er misschien ook nog wat aan.)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.