Vragen over gisten en klaren

Gestart door Robinvanb, 14-08-2017 13:10 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Robinvanb

Gisteren voor het eerst mogen proeven van mijn eerste brouwsel. Ik was erg tevreden over de smaak, maar aan de hand van het hele proces heb ik toch nog wat vragen.

1) Ik heb het bier (volgens het recept) laten nagisten op de fles. Is dat eigenlijk altijd nodig? En zo nee, hoe komt er dan CO2 in het bier?

2) Het viel mij op dat er behoorlijk wat sediment onderin de flesjes lag, het leek wel alsof het gist was. Hoe kan ik dit het beste voorkomen? Ik heb het bier na de hoofdgisting overgeheveld naar een mandfles en na 2 weken gebotteld.

Heel erg bedankt voor de hulp!

Mthijs

Lees je een beetje meer in, dan vind je de antwoorden op je vragen en een zee aan informatie.
Zie hier: http://www.wiki-hobbybrouwen.nl/dokuwiki/doku.php
en hier de online brouwcursus voor beginners: http://www.hobbybrouwen.nl/brouwko2.html

Robinvanb

Dat is ook zo, ik ga me verder inlezen, dank je wel :)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.