Gist vraag

Gestart door Mario72, 10-08-2017 20:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mario72

Goedeavond brouwers,

Ik had het recept in mijn hoofd van een Belgische Strong Ale.
Alleen kreeg ik opeens het idee om iets ala Le Forte tripel te maken vanwege een recente vraag op dit forum.
Kan ik het recept maken zoals het is of of toch een andere gist gebruiken (Wyeast 1214 belgian ale, 1762 belgian abby, 3522 belgian ardennes of toch de 3787 trappist high gravity). Opkweek uit een origineel flesje is op het ogenblik geen optie.

Mogelijke andere op- en/of aanmerkingen zijn altijd welkom.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk20
Naam receptJerommeke
Brouwdatum25-05-2017
BierstijlTripel
Volume22,0 l
Begin SG1,091 SG
Berekende kleur (Morey)48 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)33 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
20,00 lWater uit Zutphen
11,55 lSpoelwater

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
6,00 kgPilsmoutDingemans3 EBC84,5 %
0,30 kgChocolademout ontbitterdDingemans800 EBC4,2 %
0,80 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC11,3 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
eerste63,0 °C1 min.40 min.3,2 l/kg
tweede72,0 °C1 min.30 min.3,2 l/kg
derde78,0 °C1 min.10 min.3,2 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
40,0 gSaazbellen3,3%60 min.13,1 IBU
30,0 gE.K. Goldingpellets5,7%15 min.9,3 IBU
20,0 gSaazbellen3,3%15 min.3,3 IBU
40,0 gE.K. Goldingpellets5,7%5 min.5,0 IBU
40,0 gSaazbellen3,3%5 min.2,6 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
2,0 l starterBelgian Strong Ale (1388)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting18,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting18,0 °C


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.