Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp  (gelezen 2248 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline EdwinBrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 207
  • Land: nl
  • To beer or not to beer...
    • FRED Brewery
Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Gepost op: 12-07-2017 22:00 u »
Ik zou graag de whisky mout van Castle maltings in BrouwHulp toevoegen, maar heb geen idee wat ik waar moet invoeren.

Ik zie de vergistbare in de database staan, maar als ik daar een nieuw product wil toevoegen moet ik een rits velden invoeren die ik niet bij de specs van de mout op de site zie:

http://www.castlemalting.com/CastleMaltingMalts.asp?VD=105&Language=Dutch

Welke velden zijn van belang (voor een beginnende brouwer) wanneer je een recept wilt maken?

Alvast bedankt!
Edwin

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline CeesM

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 383
  • Land: nl
  • Niet mouwen, lekker brouwen.
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #1 Gepost op: 02-08-2017 13:01 u »
Ik zou graag de whisky mout van Castle maltings in BrouwHulp toevoegen, maar heb geen idee wat ik waar moet invoeren.

Ik zie de vergistbare in de database staan, maar als ik daar een nieuw product wil toevoegen moet ik een rits velden invoeren die ik niet bij de specs van de mout op de site zie:

http://www.castlemalting.com/CastleMaltingMalts.asp?VD=105&Language=Dutch

Welke velden zijn van belang (voor een beginnende brouwer) wanneer je een recept wilt maken?

Alvast bedankt!
Edwin

Kan je die specs niet hier vinden? http://www.castlemalting.com/ServicesPDF/CastleMaltingMaltSpecificationPDF.asp?Command=QualityParametersPDF&SpecificationID=196&CropYear=2016&Language=Dutch
Achter het product op die site kan je op een pdf bestand klikken.

Offline EdwinBrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 207
  • Land: nl
  • To beer or not to beer...
    • FRED Brewery
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #2 Gepost op: 02-08-2017 22:01 u »
Ja, die had ik al gevonden. Maar de benaming van de specs van Castle zijn anders dan in BrouwHulp. Maar het is al gelukt, dank je :)

Offline Thamerdal

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 849
  • Land: nl
  • Zo kan 't ook
    • Thamersch
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #3 Gepost op: 07-09-2017 15:28 u »
Komt er misschien nog een BrouwHulp addendum voor de mouten van Castle Malting, Adrie?

Offline Biertje1985

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.166
  • Land: nl
  • Zelf bouwen is net zo leuk als zelf Brouwen
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #4 Gepost op: 07-09-2017 17:54 u »
Ik zou graag de whisky mout van Castle maltings in BrouwHulp toevoegen, maar heb geen idee wat ik waar moet invoeren.

Ik zie de vergistbare in de database staan, maar als ik daar een nieuw product wil toevoegen moet ik een rits velden invoeren die ik niet bij de specs van de mout op de site zie:

http://www.castlemalting.com/CastleMaltingMalts.asp?VD=105&Language=Dutch

Welke velden zijn van belang (voor een beginnende brouwer) wanneer je een recept wilt maken?

Alvast bedankt!
Edwin

Dan heb ik zo een vermoeden wat je wilt gaan brouwen :nut: (Iets met prijswinnende recept)

Offline EdwinBrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 207
  • Land: nl
  • To beer or not to beer...
    • FRED Brewery
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #5 Gepost op: 07-09-2017 18:07 u »
En oplettende lezer!

Offline Grooviee

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 29
  • Land: nl
    • De Lekke Ketel
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #6 Gepost op: 12-01-2018 12:54 u »
Komt er misschien nog een BrouwHulp addendum voor de mouten van Castle Malting, Adrie?
Ik heb zelf alle mouten van Castle ingevoerd. Je kan de mouten hier downloaden: https://www.dropbox.com/s/di07z131ps99hr3/Castle%20mouten.xml?dl=1

Offline Thamerdal

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 849
  • Land: nl
  • Zo kan 't ook
    • Thamersch
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #7 Gepost op: 12-01-2018 14:23 u »
Ik heb zelf alle mouten van Castle ingevoerd. Je kan de mouten hier downloaden: https://www.dropbox.com/s/di07z131ps99hr3/Castle%20mouten.xml?dl=1
Bednkt!  :degroeten:

Offline Knobby

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 785
  • Land: nl
  • IBU-lid
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #8 Gepost op: 13-01-2018 13:44 u »
Ik heb zelf alle mouten van Castle ingevoerd. Je kan de mouten hier downloaden: https://www.dropbox.com/s/di07z131ps99hr3/Castle%20mouten.xml?dl=1
Bedankt voor het delen!

Importeren lijkt niet te lukken helaas, of doe ik iets fout?
In de vergistbare ingrediŽnten databank druk ik op importeer, maar nadat ik de xml gekozen heb gebeurt er niets...

Offline EdwinBrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 207
  • Land: nl
  • To beer or not to beer...
    • FRED Brewery
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #9 Gepost op: 13-01-2018 14:42 u »
Ik heb zelf alle mouten van Castle ingevoerd. Je kan de mouten hier downloaden: https://www.dropbox.com/s/di07z131ps99hr3/Castle%20mouten.xml?dl=1


Thanks a mill'!

Offline Grooviee

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 29
  • Land: nl
    • De Lekke Ketel
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #10 Gepost op: 13-01-2018 16:23 u »
Bedankt voor het delen!

Importeren lijkt niet te lukken helaas, of doe ik iets fout?
In de vergistbare ingrediŽnten databank druk ik op importeer, maar nadat ik de xml gekozen heb gebeurt er niets...
Dat kon kloppen, er zat namelijk een foutje in de XML. Ik heb hem nu aangepast en als je hem opnieuw download zou het wel moeten werken.

Offline Knobby

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 785
  • Land: nl
  • IBU-lid
Re: Nieuw mout invoeren in BrouwHulp
« Reactie #11 Gepost op: 13-01-2018 16:57 u »
Nu werkt hij wel, bedankt!

Tags: