Vlokjes op bier na vergisting

Gestart door bj78, 04-07-2017 22:31 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

bj78

Hallo,

Ik heb vandaag een blikbrouwsel (Brewferm Gallia) gebotteld na 10 dagen gisten in mijn gistkast op 19 graden.
Het gisten verliep allemaal prima volgens mij.
Het begin SG was 1057 en eind 1012.

Het bottelen zelf ging niet helemaal volgens plan.
Valse lucht bij het bottelen, omvallende flesjes, het zat niet mee zeg maar [emoji51]

Maar nu mijn vraag, bij het openen van het gistvat trof ik vlokjes aan op het bier.
Het stonk verder niet, het smaakt ook al best prima.
Ik vond het er alleen niet zo smakelijk uitzien.
Is dit normaal?


Jacques

Ja hoor, heel normaal. Heel wat vergelijkbare foto's zijn op dit forum geplaatst met een vergelijkbare vraag.
De vlokjes is niets anders dan gist. Bij de ene gist heb je meer van dit soort vlokjes dan bij de andere gist. Er zijn ook gistsoorten die een heus gistdek vormen. Er ligt dan een gistkoek op het bier. Vooral de Westmalle gist is daarvan een bekend voorbeeld.

bj78

Oké bedankt Jacques! Ik dacht dat alle gist naar de bodem zou zakken.
Ik kon het zo snel niet vinden op het forum, maar dat kan ook komen door mijn slechte humeur na het bottelen [emoji20]

Ik ben weer gerustgesteld!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.