Hobbybrouwen > Grondstoffen

Saccharomyces cerevisiae (Biergist)

(1/3) > >>

Hoorn:
Ik ben de laatste maanden vooral aan het experimenteren om met pure en verse ingrediŽnten te koken. Daarvoor ben ik op zoek gegaan naar de best haalbare ingrediŽnten. Zo nu en dan kom ik op dergelijke websites ook interessante ingrediŽnten tegen voor het brouwen van bier.

Nu kwam ik toch wel iets heel bijzonders tegen (Saccharomyces cerevisiae, https://www.pit-pit.com/biergist.html). Mijn eerste gedachte was dit kan niet, is vast voor andere toepassingen, omdat gist na het openen van de verpakking snel in kwaliteit verminderd. Na een verdere verdieping https://nl.wikipedia.org/wiki/Saccharomyces_cerevisiae, kwam de twijfel. Misschien is het toch mogelijk om dit ingrediŽnt te gebruiken om bier (wijn en brood) mee te vergisten. Graag jullie mening/bevindingen, waarom het wel of niet kan en als het kan, hoe het te gebruiken is?

Alvast bedankt voor de opheldering.

brouwerwaldonk:
Volgens mijn bescheiden mening is dat geen levende gist en kan je daar dus geen wort mee vergisten. Je zou het eventueel kunnen gebruiken in de kookketel als gistvoeding.

Knobby:

--- Citaat van: brouwerwaldonk op 02-07-2017  17:20 u ---Volgens mijn bescheiden mening is dat geen levende gist en kan je daar dus geen wort mee vergisten. Je zou het eventueel kunnen gebruiken in de kookketel als gistvoeding.

--- Einde van citaat ---
2e regel zegt ' Levende biergist'

Of het wat is om mee te brouwen? geen idee, want je heb t totaal geen idee wat de eigenschappen van deze mystery gist is.

Aan de andere kant hebben ze het ook weer over 'gemalen gist'... lekker duidelijk

marc0871:
Ja, natuurlijk kan dit.
Wat dacht je dat korrelgist is?
De gistslurrie onder uit je gistvat kan je ook drogen, malen en verpakken voor later gebruik.

Van dit product weet je alleen niet van welke tak het is.

Jacques:

--- Citaat van: Hoorn op 02-07-2017  17:10 u ---Nu kwam ik toch wel iets heel bijzonders tegen (Saccharomyces cerevisiae, https://www.pit-pit.com/biergist.html). Mijn eerste gedachte was dit kan niet, is vast voor andere toepassingen, omdat gist na het openen van de verpakking snel in kwaliteit verminderd. Na een verdere verdieping https://nl.wikipedia.org/wiki/Saccharomyces_cerevisiae, kwam de twijfel. Misschien is het toch mogelijk om dit ingrediŽnt te gebruiken om bier (wijn en brood) mee te vergisten. Graag jullie mening/bevindingen, waarom het wel of niet kan en als het kan, hoe het te gebruiken is?

--- Einde van citaat ---

Saccharomyces cerevisiae is niets anders dan biergist. Wordt ook zo genoemd op de site waarnaar je verwijst.
Het is de verzamelnaam van bovengistende gisten. Ook broodgist en wijngist horen daarbij. De wikipedia pagina waarnaar je verwijst klopt helemaal. Biergisten zijn stammen van Saccharomyces cerevisiae die speciaal geselecteerd in de loop van een lange periode.

Zo te lezen gaat het om gedroogde gist. Geen idee waarom je het gemalen gist noemen. Staat wel interessant. Moet je wel een hele kleine schrootmolen hebben.  :)

Gedroogde gist koop je links en rechts heel wat goedkoper.
https://www.broodbakshop.nl/bruggeman-instant-gist-125-gram.html?gclid=CMa0o92s69QCFWIq0wodOyUKKg
https://www.arabfoodlovers.nl/instant-gist-500-gr

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie