ONK 17 A1 - Geuze Lambiek - Ari Stoop / Joris Stoop

Gestart door jorisstoop, 20-06-2017 21:58 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jorisstoop

Hierbij het recept waarmee we hebben gewonnen in klasse A.

Punten: 90
Opmerking keurmeester: Mooi bier. Let op zoetigheid en hoppigheid. Verder een mooie geuze.

Zoals hieronder is te lezen is het bier gebrouwen op 20-12-2014. Na de hoofdvergisting op 28-12-2014 overgeheveld in een eiken vat van 50 liter. Daar heeft het bier een jaar in gerijpt. Uiteindelijk gebotteld op 01-02-2016.

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam recept62 Oude Geuze
KenmerkCantillon
Brouwdatum20-12-2014
BiertypeGueuze-Lambiek (oude)
Aantal liters55
Gewenst begin SG1055 (5,9 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement75,0%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater87,2 liter
Maischdikte2,5 l/kg
Maischwater34,6 liter
Spoelwater51,9 liter
Kooktijd120 minuten
Berekende kleur10 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid25 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsmout 3 EBC70,0 %9701 gr3 EBC
Tarwevlokken29,0 %4019 gr4 EBC
Cara crystal1,0 %139 gr120 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Northern Brewer (D)1,0 %171 gr120 minuten9 EBU
Saaz (CZ)3,9 %9 gr120 minuten2 EBU
Styrian Golding3,2 %84 gr120 minuten15 EBU

Opmerkingen-

Gist
OmschrijvingWaarde
Gistsoort5112 Brettan. Bruxellensis
Gist toegevoegd alsGiststarter
Volume starter0 ml
Beluchtingstijd0 uur
Temperatuur giststarter0°C
Opmerkingen-

maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
153°C15 minuten2,5 l/kg
261°C15 minuten2,5 l/kg
370°C45 minuten2,5 l/kg
478°C5 minuten2,5 l/kg

Opmerkingen28 december overgeheveld in vat en mandfles
champagnegist en lactobacillus 5335 toegevoegd.


Jacques

Joris,

Bedankt voor het plaatsen van je recept.

Een terugblik op de prijsuitreiking.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.