Forumwedstrijd 2017/2018

Gestart door Jacques, 17-06-2017 17:08 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Op 17 juni 2017 heb ik een vooraankondiging gedaan voor de Forumwedstrijd 2017/2018.
Vandaag geef ik het officiële startschot voor deze wedstrijd.


Wat is de opzet van de wedstrijd
De opzet van de wedstrijd is niet veel veranderd ten opzichte van de vooraankondiging. Nog steeds zijn we op zoek naar de brouwer die het beste een bier gebrouwen heeft met Thomas Fawcett & Sons mouten.
De deelnemers ontwikkelen een recept met in de stort ten minste 50% Thomas Fawcett mouten. Iedereen kan dat doen op een manier zoals hij of zij dat gewend ben.
Nadat je daarmee klaar bent neem je de gegevens over in een speciaal Excel-bestand dat ontwikkeld is voor deze wedstrijd. Dit formulier kun je vinden via http://www.hobbybrouwen.nl/forumwedstrijd_2017-2018/receptforumwedstrijd2017-2018.xlsx Het is niet toegestaan een recept op een andere wijze in te zenden
Het is de bedoeling dat deze wedstrijd geheel anoniem verloopt en dat zelfs de organisatie van de wedstrijd niet weet welke leden van het forum aan de wedstrijd deelnemen. Pas op het allerlaatst zal bekend zijn wie een bepaald bier gebrouwen heeft. Daarvoor is een methode bedacht die dit garandeert. De kern van deze methode is dat gewerkt wordt met fictieve namen. De deelnemer genereert zelf een fictieve naam via de webpagina http://nl.fakenamegenerator.com/gen-random-nl-nl.php met behulp van bepaalde voorgeschreven parameters (Geslacht - willekeurig; Namenset - Nederlands; Land -Nederland). Gedurende de wedstrijd is het op geen enkele wijze toegestaan je fictieve naam kenbaar te maken. Indien dit toch gebeurt wordt de deelnemer gediskwalificeerd. Op deze wijze is het mogelijk dat de beheerders deelnemen aan de jurering zonder dat zij op enige wijze beïnvloed worden.
Voor het toezenden van de recepten is ook een speciale methode bedacht. Dit gebeurt via de site https://uploadfiles.io/ . Bij deze site kies je voor het bewaren van het bestand gedurende 30 dagen. Kopieer de download URL en sla deze op.
Vervolgens vul je een Google formulier in https://goo.gl/forms/cht7Oog0Ab5UPjFS2. Vul in dit formulier je fictieve naam en de download URL. Vergeet deze laatste stap niet. Zonder deze stap weten de beheerders niet waar het recept kan worden gedownload. Je hebt de hele maand september de tijd om een recept in te zenden.
De beheerders van het forum kiezen uit de inzendingen 24 recepten. De recepten worden beoordeeld op creativiteit en originaliteit. Recepten met een hoger percentage dan 50% aan Thomas Fawcett mouten hebben de voorkeur. Over de keuze van de beheerders is geen discussie mogelijk. Via het forum worden uiterlijk op 1 november 2017 bekend gemaakt welke 24 recepten door de beheerders verkozen zijn.
De deelnemer waarvan het recept verkozen is brouwt na de bekendmaking het bier conform het recept zoals dat is ingezonden. Het bier moet gebotteld worden in 30 cl BNR (euro) flessen of in 33 cl longneck flessen. De flessen dienen voorzien te worden van een dop zonder opdruk of persoonlijke kenmerken.
In de periode van 19 tot en met 27 maart 2018 zenden de deelnemers hun bier via een pakketdienst aan de organisatie van de wedstrijd. Nadere bijzonderheden hierover worden bekendgemaakt op het forum. Naast een 4-tal flessen dient in het pakket een print van de fictieve identiteit worden gevoegd (volledige uitdraai gegevens).  Op het pakket mag het adres van de afzender niet vermeld worden.  Alleen door de bijgevoegde print van de fictieve identiteit mag blijken van wie het pakket afkomstig is.
De finaledag van de wedstijd zal plaatsvinden in de april 2018. Exacte plaats en datum zullen via het forum bekend gemaakt worden. Het is de bedoeling daar een forumtreffen van te maken. We zijn aan het kijken of de finale gehouden kan worden bij een bevriende brouwerij. De eerste contacten zijn daarvoor gelegd. Ook de invulling staat nog niet helemaal vast. Uiteraard kunnen er bieren geruild worden, maar er wordt ook gedacht aan het te koop aanbieden van bijzondere grondstoffen in kleine verpakkingen en andere activiteiten.
De bieren van de wedstrijd worden in minimaal twee rondes gekeurd door ten minste 3 proevers per ronde. De jury zal bestaan uit beheerders van het forum aangevuld met erkende bierkenners. De deelnemers krijgen geen uitgebreid juryformulier. Het voornaamste doel van de keuring is te komen tot een rangschikking van de bieren.
Op de finaledag dienen de deelnemers op een nader te bepalen tijdstip de tweede print van de fictieve identiteit te overleggen. Dit moment zal zijn nadat door de jury is bepaald welke bieren in aanmerking komen voor een prijs. Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn. Vervolgens stelt de jury vast wie in de prijzen is gevallen. De prijzen zullen minimaal bestaan uit een bedrag dat besteed mag worden bij een webwinkel.

Succes iedereen met de wedstrijd.


Het wedstrijdreglement en het Excel-bestand voor de recepten zijn aan dit bericht gehecht. Deze documenten zijn ook te vinden via http://www.hobbybrouwen.nl/forumwedstrijd_2017-2018/


Edgar


Jukkie

Duidelijk verhaal. Toch een vraag:

Dit moment zal zijn nadat door de jury is bepaald welke bieren in aanmerking komen voor een prijs.
Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn.
Vervolgens stelt de jury vast wie in de prijzen is gevallen

Waarom is dit niet andersom?

Wolter

Citaat van: Jukkie op 28-08-2017  07:33 uDuidelijk verhaal. Toch een vraag:

Dit moment zal zijn nadat door de jury is bepaald welke bieren in aanmerking komen voor een prijs.
Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn.
Vervolgens stelt de jury vast wie in de prijzen is gevallen

Waarom is dit niet andersom?

Als je de daadwerkelijke naam niet weet kan je ook nog niet definitief vaststellen wie er in de prijzen is gevallen. Ondanks dat je al een volgorde hebt bepaald. Voor dat moment heb je alleen maar een fictieve naam lijkt mij.

Koen S

Citaat van: Jacques op 27-08-2017  22:45 umet behulp van bepaalde voorgeschreven parameters (Geslacht - willekeurig; Namenset - Nederlands; Land -Nederland)


Betekent dit dat forumleden uit België niet mogen meedoen?

Brouwers

Citaat van: Koen S op 28-08-2017  16:23 uBetekent dit dat forumleden uit België niet mogen meedoen?
Land is iets minder relevant, de fakename generator maakt namelijk ook een adres aan. Misschien dat de naam ook Belgisch wordt als je België selecteert. Hoe dan ook waar je werkelijk vandaan komt is niet relevant.

Maar het is natuurlijk wel een wedstrijd voor innovatieve bieren, dus hoeveel Belgen gaan er nu werkelijk aan meedoen >:D

Koen S

Citaat van: Brouwers op 28-08-2017  16:44 uLand is iets minder relevant, de fakename generator maakt namelijk ook een adres aan. Misschien dat de naam ook Belgisch wordt als je belgië selecteert. Hoe dan ook waar je werkelijk vandaan komt is niet relevant.

Maar het is natuurlijk wel een wedstrijd voor innovatieve bieren, dus hoeveel Belgen gaan er nu werkelijk aan meedoen >:D

Ik gooi er wel een broodje kroket in  :clownsmile:

davyd

Citaat van: Brouwers op 28-08-2017  16:44 uMaar het is natuurlijk wel een wedstrijd voor innovatieve bieren, dus hoeveel Belgen gaan er nu werkelijk aan meedoen >:D

Ja, stel je voor, 50% Britse mout. Zo innovatief dat ik er bijna hartkloppingen van krijg  :huilen:

Wolter

Citaat van: davyd op 28-08-2017  17:07 uJa, stel je voor, 50% Britse mout. Zo innovatief dat ik er bijna hartkloppingen van krijg  :huilen:

Als je verder dan dat niets kan bedenken mbt een mooi recept is er weinig reden om mee te doen. Dus lekker in een hoekje gaan zitten :huilen: en vooral niets nieuws proberen te bedenken.

Jacques

Citaat van: Koen S op 28-08-2017  16:23 uBetekent dit dat forumleden uit België niet mogen meedoen?

Belgische leden mogen zeker mee doen. De reden waarom gekozen dient te worden voor Nederland als land is om te zorgen dat de anonimiteit maximaal is. Het idee is dat de jury geen idee heeft wie de inzender is.

Jacques

Citaat van: Wolter op 28-08-2017  09:39 uAls je de daadwerkelijke naam niet weet kan je ook nog niet definitief vaststellen wie er in de prijzen is gevallen. Ondanks dat je al een volgorde hebt bepaald. Voor dat moment heb je alleen maar een fictieve naam lijkt mij.

Precies. Eerst wordt bepaald welk bieren in de prijzen gevallen zijn. Tot dat moment heeft de jury en de organisatie geen idee wie achter een bepaalde fictieve naam schuil gaat. Ook de de deelnemers weten niet of ze potentiële winnaars zijn of niet.
Door inlevering van de print waarop de naam is geschreven kan er een link worden gemaakt tussen de winnende bieren en de namen van de winnaars. Zo blijft het voor iedereen, inclusief de organisatie, tot het laatst toe spannend wie de winnaars zijn.

Jukkie

.....in aanmerking komen voor een prijs.
Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn.
Vervolgens...

Dus voordat de prijzen worden verdeeld wordt de ware identiteit bekend, toch? :weetniet:

Underdike

Want een procedure... volgende keer maar inleveren bij een notaris?  ;D

Wolter

Citaat van: Jukkie op 29-08-2017  07:55 u.....in aanmerking komen voor een prijs.
Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn.
Vervolgens...

Dus voordat de prijzen worden verdeeld wordt de ware identiteit bekend, toch? :weetniet:

Lezen in de juiste context en er van uitgaande dat de organisatoren het beste met ons voor hebben kunnen we natuurlijk weer lekker gaan muggenziften op punten en komma's.
Kom op mensen.... Ga eens van het goede uit en wees blij dat er mensen de moeite nemen om een leuke wedstrijd (zonder stijl verplichtingen) te organiseren.
Om hierbij dan weer met veel achterdocht over een evt uitslag te gaan reageren zegt wel heel veel over de manier waarop sommigen onder ons in het leven staan. Stop deze energie nou eens in en mooi recept en ga lekker brouwen.

Ansius

Het idee achter de wedstrijd vind ik top.

De afhandeling had van mij eenvoudiger gemogen.

Ik vertrouw de wedstrijdleiding wel.

Koen S

Citaat van: Underdike op 29-08-2017  08:56 uWant een procedure... volgende keer maar inleveren bij een notaris ?  ;D
Om volledige anonimiteit en een objectieve beoordeling te garanderen kan je niet anders dan zo'n strikte procedure te volgen. Anders krijg je achteraf weer commentaar dat een en ander niet eerlijk verlopen is.

Jukkie

Citaat van: Wolter op 29-08-2017  10:04 u....   zegt wel heel veel over de manier waarop sommigen onder ons in het leven staan ...
Ik wil het alleen begrijpen, verder niets  ;D

Jacques

Citaat van: Jukkie op 29-08-2017  07:55 u.....in aanmerking komen voor een prijs.
Op de print dient de werkelijk naam van de deelnemer duidelijk leesbaar geschreven te zijn.
Vervolgens.....

Dus voordat de prijzen worden verdeeld wordt de ware identiteit bekend, toch? :weetniet:

Als de jury klaar is staat vast de rangschikking van de bieren vast. Aan die rangschikking wordt niets meer veranderd.

Het spreekt voor zich dat de ware identiteit bekend moet zijn voordat de prijs wordt uitgereikt. De organisatie van de wedstrijd heeft anders geen idee wie naar voren moet komen. Het inleveren van de 2e print zorgt er voor dat grappenmakers niet naar voren kunnen komen indien een fictieve naam wordt genoemd.
De deelnemers zijn door de gekozen systematiek verplicht om op de wedstrijddag aanwezig te zijn. Indien men niet aanwezig is kan immers de ware identiteit niet worden vastgesteld. In dat geval gaat de prijs naar de volgende in de rangschikking.

Jacques

De eerste inschrijvingen zijn binnen en opgeslagen.

Je hebt nog de hele maand september om een recept in te zenden.

Jacques

Even dit topic opnieuw onder de aandacht brengen. Je hebt nog een kleine 2 weken om je in te schrijven.
Doe mee want als je tot de prijswinnaars behoort kun je kooptegoeden winnen (€ 100, € 50 en € 25) die je kunt besteden bij Brouwstore.nl. En mogelijk wordt de prijzenpot groter. Een recept is zo bedacht...

Martijn0172

Leuk zo'n wedstrijd :)

Klopt het dat er een fout in het formulier zit? Er staat Berekende kleur (EBU), maar staat die EBU niet voor European Bitter Unit en moet het niet EBC zijn?  :weetniet:

Thamerdal

En voor hoeveel liter moet het receptenblad ingevuld worden? 10 liter?

Drents Hopbier

Citaat van: Jacques op 17-06-2017  17:08 uInmiddels is de wedstrijd officieel gestart. Zie hier (bericht maakt onderdeel uit van dit topic).


Wie brouwt als beste een bier met Thomas Fawcett mouten?

De bieren van de wedstrijd worden in minimaal twee rondes gekeurd door ten minste 3 proevers per ronde. De jury zal bestaan uit beheerders van het forum aangevuld met (wat had hier moeten volgen?).

Hopbier

Jacques

Citaat van: Martijn0172 op 19-09-2017  08:04 uLeuk zo'n wedstrijd :)

Klopt het dat er een fout in het formulier zit? Er staat Berekende kleur (EBU), maar staat die EBU niet voor European Bitter Unit en moet het niet EBC zijn?  :weetniet:

Klopt. Moet zijn EBC. Daar hebben we dus als beheerders overheen gelezen.
Kan weinig verwarring geven omdat in het volgende veld gevraagd wordt naar: "Berekende bitterheid (IBU)"

Jacques

Citaat van: Thamerdal op 19-09-2017  09:40 uEn voor hoeveel liter moet het receptenblad ingevuld worden? 10 liter?

In principe wordt daar vanuit gegaan.

Er wordt ook gevraagd om het begin SG en hoeveelheden mout en de de verhoudingen tussen de verschillende mouten. Dit geeft in feite voldoende informatie voor het beoordelen van het recept.

Voor alle duidelijk is het formulier aangevuld. Bij de eerder ingediende formulieren zal met het bovenstaande rekening gehouden worden.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.