ONK 17 V2 - Dryhopped Blonde - Sjaak van der Lee

Gestart door Sjaak_Deventer, 11-06-2017 17:38 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sjaak_Deventer

Hierbij mijn recept van de dryhopped blonde. Deze heeft 88 punten gescoord. Tijdens de prijsuitreiking (en op de website) werd er gezegd dat dit de Imperial Porter was, maar die heeft minder punten.

Het is hetzelfde bier als waar ik de C-klasse mee heb gewonnen, maar deze versie is gedryhopt met Mandarina Bavaria. (6 gr /L)

Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk201702
Naam receptBelgian Blonde
Brouwdatum11-02-2017
BiertypeBlond
Volume18,3 l
Begin SG1,059 SG
Eind SG1,008 SG
Schijnbare vergistingsgraad86,4%
Alcoholgehalte6,6 vol.%
Berekende kleur (Morey)9 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)32 IBU
Brouwzaalrendement67,9 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
20,00 lWater uit Water
13,80 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
57 mg/l12 mg/l61 mg/l161 mg/l96 mg/l42 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,000 kgPilsmoutWeyermann3 EBC57,7 %
1,000 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC19,2 %
1,000 kgCara-pilsWeyermann5 EBC19,2 %
0,200 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC3,8 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta / Alfa amylase66,0 °C1 min.75 min.4,0 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
10,0 gMagnumbellen10,7%90 min.14,3 IBU
10,0 gSaazpellets3,2%30 min.3,4 IBU
20,0 gSaazpellets3,2%15 min.4,4 IBU
10,0 gCascade 2016bellen9,0%15 min.5,6 IBU
20,0 gSaazpellets3,2%5 min.1,7 IBU
10,0 gCascade 2016bellen9,0%5 min.2,2 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
2,0 pak(ken)Belgian Ale (WLP550)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,008 SG
Schijnbare vergistingsgraad85,5%
Temp. nagisting20,0 °C

Vergisting notities
11/2/17 Temp op 18 C begonnen.
13/2/17 Brix 10.4 SG 1030
20/2/17 Brix  7.5  SG 1012 SVG 79 % Temp naar 21 C
22/2/17 Brix 7.0   SG 1009
24/2/17 Brix 6.9   SG 1008

Gebotteld met 4 gr/L bottelsuiker.



Wolter

Mooi Sjaak. Zo zie je maar weer dat een goed gebrouwen bier(recept) door de keurmeesters wordt herkend en dus een goede waardering krijgt. Mooi voorbeeld dat het allemaal niet zo willekeurig is als sommigen onder ons wel eens beweren.

Jacques

Nogmaals gefeliciteerd met je prijs en bedankt voor het plaatsen van het recept.

Je was heel blij met je prijs.  :)

Snor

Geweldige prestatie Sjaak!
Gefeliciteerd!
Jammer dat je volgende week niet op de Gildeavond kunt zijn, dan hadden we misschien ff kunnen proeven hoe een kampioensbier smaakt!

tdp

Mooie prestatie, gaaf dat je ook hiermee in de prijzen valt :).

(Deze heb ik toch ooit van je op? Was inderdaad een erg lekker bier!)

Thamerdal

Citaat van: Sjaak_Deventer op 11-06-2017  17:38 uHet is hetzelfde bier als waar ik de C-klasse mee heb gewonnen, maar deze versie is gedryhopt met Mandarina Bavaria. (6 gr /L)
Hoeveel dryhop heb je toegevoegd, Sjaak? En hoe lang?

Belg

Citaat van: Thamerdal op 06-07-2017  12:42 uHoeveel dryhop heb je toegevoegd, Sjaak? En hoe lang?

Hier ben ik eigenlijk ook nieuwsgierig naar.

Momenteel staat dit brouwsel nog te vergisten.

Sjaak_Deventer


Belg

Citaat van: Sjaak_Deventer op 15-06-2021  21:33 u6 g/liter en dan voor een weekje.

Bedankt Sjaak!

Benieuwd hoe deze gaat smaken :biersmile:

dannytje90

En hoe smaakte het?
Ben wel benieuwd aangezien ik dit recept binnen kort ook wil gaan brouwen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.