Recepten > Bewezen recepten

ONK 17 V2 - Dryhopped Blonde - Sjaak van der Lee

(1/2) > >>

Sjaak_Deventer:
Hierbij mijn recept van de dryhopped blonde. Deze heeft 88 punten gescoord. Tijdens de prijsuitreiking (en op de website) werd er gezegd dat dit de Imperial Porter was, maar die heeft minder punten.

Het is hetzelfde bier als waar ik de C-klasse mee heb gewonnen, maar deze versie is gedryhopt met Mandarina Bavaria. (6 gr /L)

Basis
OmschrijvingWaardeKenmerk201702Naam receptBelgian BlondeBrouwdatum11-02-2017BiertypeBlondVolume18,3 lBegin SG1,059 SGEind SG1,008 SGSchijnbare vergistingsgraad86,4%Alcoholgehalte6,6 vol.%Berekende kleur (Morey)9 EBCBerekende bitterheid (Tinseth)32 IBUBrouwzaalrendement67,9 %Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt20,00 lWater uit Water13,80 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO457 mg/l12 mg/l61 mg/l161 mg/l96 mg/l42 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%3,000 kgPilsmoutWeyermann3 EBC57,7 %1,000 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC19,2 %1,000 kgCara-pilsWeyermann5 EBC19,2 %0,200 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC3,8 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikteBeta / Alfa amylase66,0 °C1 min.75 min.4,0 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU10,0 gMagnumbellen10,7%90 min.14,3 IBU10,0 gSaazpellets3,2%30 min.3,4 IBU20,0 gSaazpellets3,2%15 min.4,4 IBU10,0 gCascade 2016bellen9,0%15 min.5,6 IBU20,0 gSaazpellets3,2%5 min.1,7 IBU10,0 gCascade 2016bellen9,0%5 min.2,2 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType2,0 pak(ken)Belgian Ale (WLP550)bovengist

Vergisting
KenmerkWaardeStarttemp. vergisting18,0 °CMax. temp. hoofdvergisting0,0 °CEind temp. hoofdvergisting0,0 °CEind SG hoofdvergisting1,008 SGSchijnbare vergistingsgraad85,5%Temp. nagisting20,0 °C
Vergisting notities
11/2/17 Temp op 18 C begonnen.
13/2/17 Brix 10.4 SG 1030
20/2/17 Brix  7.5  SG 1012 SVG 79 % Temp naar 21 C
22/2/17 Brix 7.0   SG 1009
24/2/17 Brix 6.9   SG 1008

Gebotteld met 4 gr/L bottelsuiker.


Wolter:
Mooi Sjaak. Zo zie je maar weer dat een goed gebrouwen bier(recept) door de keurmeesters wordt herkend en dus een goede waardering krijgt. Mooi voorbeeld dat het allemaal niet zo willekeurig is als sommigen onder ons wel eens beweren.

Jacques:
Nogmaals gefeliciteerd met je prijs en bedankt voor het plaatsen van het recept.

Je was heel blij met je prijs.  :)

Snor:
Geweldige prestatie Sjaak!
Gefeliciteerd!
Jammer dat je volgende week niet op de Gildeavond kunt zijn, dan hadden we misschien ff kunnen proeven hoe een kampioensbier smaakt!

tdp:
Mooie prestatie, gaaf dat je ook hiermee in de prijzen valt :).

(Deze heb ik toch ooit van je op? Was inderdaad een erg lekker bier!)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie