Besten,
Onlangs 75 flesjes tripel gebrouwen met 10% tarwemout, 10% carabelge en weayst 1388. 6 dagen gegist, 16 dagen gelagerd, 9 gr bottelsuiker per liter. Bij het bottelen maakte hij al veel schuim. Als ik een flesje open en inschenk maakt ie heel veel schuim, veel meer dan ik gewend ben. Allemaal niet erg, wel mooi zelfs, heeft een Duvel ook, dus ik dacht/denk dat het vooral aan de gist ligt. Echter springt cq ontploft om de paar weken een flesje. Nu al 3. Vraag is nu of ik dit risico bij veel meer flesjes heb omdat schijnbaar de druk hoger is dan normaal, of heb ik gewoon pech dat ik er een paar zwakkere flessen in heb zitten die de net wat hogere druk niet aan kunnen. Verder de vraag waarom die druk zo hoog is, ik heb in mijn beleving niets bijzonders gedaan. Daarbij smaakt ie super goed, dus mi ook geen infectie. Ik hoor graag!
Groet Sjoerd