Het enige echte brouwzaalrendement wordt berekend met een formule
extract % = e x d x v x 1000 / m
e = extractgehalte ook genoemd stamwortgehalte, die waarden liggen vast in tabellen.
d = gemeten densiteit
v = volume
m = gewicht mout in gram
Al deze gegevens weet je pas na het brouwen en nooit vooraf ook niet al heb je al 100 keer gebrouwen.
Het brouwzaalrendement is niets meer dan de verhouding totale suiker in je kookketel/totale moutgewicht.
Dit kun je achteraf berekenen zoals je aangeeft met de formule of vooraf inschatten op basis van gegevens van je mout zoals Jacques ook al aangeeft aangevuld met gegevens van je installatie (spoelrendement)
Dat staat denk ik los van wat je als definitie hanteert:
brouwzaalrendement=verhouding totale suiker in je kookketel/totale moutgewicht.
rendement=totale suiker in je kookketel/maximal extraheerbare suiker uit de mout volgens de moutspec
Tussen beide rendementen zit een verhouding van ca 0.75.