Saison met een zomerse tint

Gestart door Jules, 02-06-2017 21:43 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jules

Hoi allemaal

Ik ben aan het denken over een lekker blond bier, met ca 6-7% alcohol. Ik wil er gember, koriander en iets van citrus in verwerken.

De citrus wil ik uit de hop halen, de gember en de koriander net voor einde koken of rond 85 graden tijdens koelen toevoegen.
Een saison gist, omdat ie best wat droger mag. (Kan ook nog een duvelgist of een blonde gist worden)
Haver voor schuim en mondgevoel
Cara voor een beetje moutigheid.
Hier mijn opzetje.

Iemand ervaring met gember / koriander hoeveelheden? Mag best goed te proeven zijn: boven de "ik moet er echt naar zoeken" drempel:

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptDrie Vrienden
Brouwdatum
BierstijlSaison (Sterke)
Volume21,0 l
Begin SG1,060 SG
Berekende kleur (Morey)9 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)35 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd70 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
24,15 lWater uit Veenendaal
7,72 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
37 mg/l8 mg/l19 mg/l0 mg/l18 mg/l4 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,94 kgPremium pilsmoutWeyermann2 EBC72,0 %
0,96 kgCara-pilsWeyermann4 EBC14,0 %
0,96 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC14,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.20 min.3,5 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.30 min.3,5 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.3,5 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
68,4 gE.K. Goldingpellets4,7%60 min.35,0 IBU
60,9 gSimcoepellets12,9%whirlpool0,0 IBU

Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
31,50 gGemberwortelkruidkoken
9,45 gKorianderzaadspecerijkoken

Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Belgian Saison (3724)bovengist

Ik hoor graag jullie opmerkingen / suggesties!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.