Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Voorkomen oxidatie  (gelezen 19687 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline korek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.498
  • Land: nl
  • Pint lid
Re: Voorkomen oxidatie
« Reactie #75 Gepost op: 13-04-2007 13:17 u »
Walt, je kunt het heel simpel houden. Ik heb in de rubber stop voor mijn gistingsvat/fles een tweede gaatje geboord met een iets kleinere diameter dan het beluchtingsslangetje, deze trek ik door de stop tot de gewenste hoogte, bruissteentje eraan en klaar is kees!


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.123
  • Land: nl
Re: Voorkomen oxidatie
« Reactie #76 Gepost op: 13-04-2007 13:34 u »
Het wort laat ik wel afgedekt afkoelen.  Het waterslot vul ik met water.  Ik laat het wort natuurlijk niet onbeschermd in de kamer staan.

Als het wort afkoelt, krimpt het en zal buitenlucht naar binnen gezogen worden.

Hopbier

Offline korek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.498
  • Land: nl
  • Pint lid
Re: Voorkomen oxidatie
« Reactie #77 Gepost op: 13-04-2007 13:53 u »
Ook daar heb ik aangedacht, na het beluchten knijp ik het slangetje dicht met een arterietangetje.
Sorry, verkeerd gelezen, dacht dat het op de rubber stop sloeg. Maar bovenstaande doe ik om die reden en om infectie te voorkomen.

Offline BuBS

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 935
  • Land: nl
    • http://www.facebook.com/?ref=home
Re: Voorkomen oxidatie
« Reactie #78 Gepost op: 13-04-2007 16:05 u »
Hi Adrie,

Er komt wort uit, in het vat vormt zich wel veel schuim.


Gr Kees

Offline Hans (Lagos)

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 699
  • Land: es
  • Blichmann Assisted Brewing member
    • Mijn brouwzaal
Re: Voorkomen oxidatie
« Reactie #79 Gepost op: 13-04-2007 16:16 u »
Kees,

Waarom gebruik je geen inlijn luchtfiltertje?


Offline BuBS

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 935
  • Land: nl
    • http://www.facebook.com/?ref=home
Re: Voorkomen oxidatie
« Reactie #80 Gepost op: 13-04-2007 16:35 u »
Hans,

Soms die ik dat, maar ik ben niet zo bang voor infecties op dit moment.
Meestal begint vrij snel de hoofdgisting.

Kees

Offline Hans (Lagos)

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 699
  • Land: es
  • Blichmann Assisted Brewing member
    • Mijn brouwzaal
Re: Voorkomen oxidatie
« Reactie #81 Gepost op: 13-04-2007 16:44 u »
Kees, ik bedoel om een fijnere luchtverspreiding in het wort te verkrijgen

gr. Hans