Voorkomen oxidatie

Gestart door Adrie, 10-04-2007 09:25 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

korek

Walt, je kunt het heel simpel houden. Ik heb in de rubber stop voor mijn gistingsvat/fles een tweede gaatje geboord met een iets kleinere diameter dan het beluchtingsslangetje, deze trek ik door de stop tot de gewenste hoogte, bruissteentje eraan en klaar is kees!

Drents Hopbier

Citaat van: Maurits op 12-04-2007  22:58 uHet wort laat ik wel afgedekt afkoelen.  Het waterslot vul ik met water.  Ik laat het wort natuurlijk niet onbeschermd in de kamer staan.

Als het wort afkoelt, krimpt het en zal buitenlucht naar binnen gezogen worden.

Hopbier

korek

Ook daar heb ik aangedacht, na het beluchten knijp ik het slangetje dicht met een arterietangetje.
Sorry, verkeerd gelezen, dacht dat het op de rubber stop sloeg. Maar bovenstaande doe ik om die reden en om infectie te voorkomen.

BuBS

Hi Adrie,

Er komt wort uit, in het vat vormt zich wel veel schuim.


Gr Kees

Hans (Lagos)

Kees,

Waarom gebruik je geen inlijn luchtfiltertje?


BuBS

Hans,

Soms die ik dat, maar ik ben niet zo bang voor infecties op dit moment.
Meestal begint vrij snel de hoofdgisting.

Kees

Hans (Lagos)

Kees, ik bedoel om een fijnere luchtverspreiding in het wort te verkrijgen

gr. Hans


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.