Algemeen > Boekbesprekingen

Roel Mulder - Verloren bieren van Nederland

<< < (6/7) > >>

Henkw:
Dit mooie boek onder de kerstboom gevonden ;) en nog voor het eind van 2017 een Princessebier gebrouwen volgens recept op blz. 150.
Het is een prima biertje geworden.

El Duderino:
Dit boek is al een tijd op de markt maar bij mij kwam het pas deze week in de radar. Heb het dus ook meteen besteld. Deze week binnen gekregen en wat een geweldig boek. Als grafisch vormgever ten eerste zeer blij met de vormgeving. Duidelijk en functioneel. Moet zeggen dat ik dat nog wel eens een probleem vind met dit soort boeken. Het boek van Adri Otte bijvoorbeeld wat ik qua inhoud een geweldig boek vind. Qua vormgeving is het dat niet.
Inhoudelijk is "verloren bieren" ook een schatkamer aan info. Vlot geschreven en er is duidelijk veel research gedaan. Als geschiedenisfreak word ik hier warm van, prachtige verhalen over de Nederlandse bierhistorie en ook de teloorgang door de schaalvergroting. Een aanrader dus.. En dan heb ik het nog niet eens over de recepten gehad. Ik ben zeker van plan een aantal recepten te gaan brouwen! Wat kan er soms toch iets geweldigs in de brievenbus vallen!

Davester:
Thanks voor de reviews, ik heb nu een wens voor onder de boom. 👍🍻

Hoptronen:
Populair kerstcadeau zo te zien. Ik heb dit ook met Kerst gekregen en voor mij was het de reden om te beginnen met brouwen.
Ik vind het mooi om te lezen hoe het bierlandschap zo geworden is en hoe het brouwproces een beetje eruit heeft gezien in de loop der eeuwen.

thepsych:
Had het boek vorig jaar vanmijn zoon gekregen nadat ik begonnen was met bierbrouwen. Mooi boek met veel wetenswaardigheden en ook recepten, maar ik houd me toch maar bij de versies met hop ipv Gruijt.....

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie