Allen,
Gisteren heb ik onderstaand recept gebrouwen, het doel was een kloon te maken van de Leffe Blond.
Persoonlijk vind ik dit een heerlijk biertje en wou deze graag zelf kunnen brouwen.
Storting:
Pilsmout 3,7 kg 2-3 EBC
Carapilsmout 0,75 kg 1-3 EBC
Tarwemout 1,56 kg 3-5 EBC
Zuurmout 0,09 kg 3-6 EBC
Maizena 0,75 kg
Rietsuiker 0,66 kg
Maischema
40 ºC 15 min
44 ºC 15 min
52 ºC 10 min
63 ºC 10 min
73 ºC 30 min
77 ºC 5 min
Hopsoorten
East Kent Golding 5,5% 34,8 gram 60 minuten meekoken
Haltetau Mittelfrüh 2,55% 15 gram laatste 15 minuten van de kook
Gist
Wyeast Weihenstephan
Water
Maischwater 30 liter
Spoelwater 15 liter
Kooktijd 60 minuten
Begin SG voor vergisting was 1054 SG
Hij staat nu lekker te vergisten!
Ik sta zeer zeker open voor jullie op en/of aanmerkingen
Groet,
Lange Wout