Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Vergisting met honing duurt langer

Gestart door Jukkie, 10-05-2017 10:26 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jukkie

Ik heb vorige week zaterdag 29 april 24 L "simpel" bier gebrouwen:
pilsmout 70%
suiker 10%
tarwemout 10%
Gist: Wyeast 3787, starter 2L
SG 1056

De resterende 10% is honing, toegevoegd toen vergisting over zijn top was.
De honing is tot ong 40 graden au bain marie te verwarmd zodat deze lekker vloeibaar was, en dan huppakee in het gistvat gegoten.
Vandaag (10 mei) is de vergisting nog steeds rustig bezig, ongeveer al een dag of 6 op hetzelfde tempo. Op zich geen punt; ik heb geduld.
Wat ik me afvraag; is dit typisch gedrag bij een brouwsel waaraan (op deze manier) honing is toegevoegd? Iemand soortgelijke ervaringen?

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.