Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Vergisting met honing duurt langer  (gelezen 425 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jukkie

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 392
  • Land: nl
  • dol op leven in de brouwerij
Vergisting met honing duurt langer
« Gepost op: 10-05-2017 10:26 u »
Ik heb vorige week zaterdag 29 april 24 L "simpel" bier gebrouwen:
pilsmout 70%
suiker 10%
tarwemout 10%
Gist: Wyeast 3787, starter 2L
SG 1056

De resterende 10% is honing, toegevoegd toen vergisting over zijn top was.
De honing is tot ong 40 graden au bain marie te verwarmd zodat deze lekker vloeibaar was, en dan huppakee in het gistvat gegoten.
Vandaag (10 mei) is de vergisting nog steeds rustig bezig, ongeveer al een dag of 6 op hetzelfde tempo. Op zich geen punt; ik heb geduld.
Wat ik me afvraag; is dit typisch gedrag bij een brouwsel waaraan (op deze manier) honing is toegevoegd? Iemand soortgelijke ervaringen?

Tags: honing