Bier geproefd

Gestart door Vinifera, 19-04-2017 16:03 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Vinifera

Ik had dus uit het boek van Adrie een Rochefort gebrouwen en gisteren eens geproefd
Het bier had hergist op de fles op 21°C gedurende 3 weken
Persoonlijk vind ik het bier wat plat van afdronk?
Ik stel dit telkens vast bij mijn bieren?
Of zal dit nog verbeteren door het liggen?
Natuurlijk wil je altijd vergelijken met de commerciële bieren.

Dank voor jullie feedback

Knobby

Hoeveel bottelsuiker heb je toegevoegd?

Gerb

Bij zware bieren kan de nagisting best wel een paar weken duren. Als je zegt dat je het bij meer bieren hebt, kan het aan een aantal factoren liggen:
a) Te weinig suiker;
b) De gist heeft het opgegeven door:
   1) te weinig gist bij vergisting, waardoor deze is uitgeput bij nagisting;
   2) lange, koude lagering, waardoor er weinig gist aanwezig is;
   3) te snel koud zetten van het bier waardoor de nagisting nog niet voltooid is.
c) De doppen sluiten niet goed af.

Vinifera

8 gr per liter bier

Jacques

Citaat van: Vinifera op 19-04-2017  16:17 u8 gr per liter bier

Dat is meer dan voldoende. Geduld. Waarschijnlijk heeft het bier over 2 tot 3 weken voldoende koolzuur.
Als er nog vergistbare suikers zijn worden die op termijn meestal wel omgezet.
Het kan helpen het bier nog wat warmer te zetten. Zware Belgische bieren worden vaak voor de hergisting op de fles in een ruimte gezet bij een temperatuur van 25 ºC. Orval hanteert 15 ºC maar dat is geen zwaar bier.

JaMo

Ik proef altijd elke week een flesje. Dus ik laat na bottelen 1 week het bier staan op kamertemperatuur (ong. 18 graden), dan trek ik de eerste open. Is echt leuk om te proeven hoe het bier per week veranderd van smaak.
Meestal proef je de progressie haha.  :P

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.