Filteren maisch tijdsduur?

Gestart door Edstut, 16-04-2017 16:55 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Edstut

Beste brouwers,

Wij zijn een stel vrienden die sinds kort begonnen zijn met het brouwen van bier puur voor de lol. Pakket lentebock gekocht en alle materialen. Alles liep soepel tot we bij het filteren aankwamen dit duurde zo lang dat we maar met de hand zijn gaan zeven maar dit leek ons ook niet de bedoeling maar de filter liep nauwelijks.
We hadden een filterkuip met RVS Mattmil filterheks / spiraal en hadden alle info opgevolgd maar wat is normaal? Gezien wij het voor de eerste keer op deze manier deden weten wij eigenlijk niet wat normaal is. Hoe filter je het best met dit type filter en hoe lang duurt het normaal voordat alles is gefilterd?
Graag lees ik jullie ervaring.

Bedankt alvast. Groeten, Ed

Knobby

Klinkt alsof je te fijn geschroot hebt. Je moet zoo grof mogelijk schroten om filter problemen te voorkomen.
De korrel moet op het eerste gezicht nog heel lijken, maar als je beter kijkt wel gebroken/gekneusd zijn.
Anders gezegd; je wil de kafjes zo veel mogelijk heel laten, terwijl de korrel wel geplet is.

Klam schroten maakt de kafjes taaier en geeft een beter resultaat.
Door 10-15ml water per kilo mout toe te voegen en goed te mixen 10 minuten voor het schroten geeft het beste resultaat.

Edstut

OK
Nou als ik jouw verhaal lees dan lijkt het daar inderdaad op. Het leek bij ons meer op meel dan op wat jij omschrijft. Hopelijk heeft dit geen gevolg voor het eindresultaat.
Bedankt voor je reactie en tips zijn altijd welkom.

Gr Ed

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.