Ivm tv-opnames, gezocht: Bierrecept - Théodore de Mayerne (1573-1655)

Gestart door evaverhoeven89, 11-04-2017 12:57 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

evaverhoeven89

Voor een televisieprogramma ben ik specifiek opzoek naar de receptuur van het bier van Théodore de Mayerne (1573-1655). Dit was een Zwitserse arts (wonend in Engeland) die met name schurft (Engels: scabbies) genas met bier in combinatie met Jacobus Kruis kruid (Engels: ragwort / Latijns: senecio).

Of ik een beschrijving van hoe (en receptuur) bier tussen 1610 - 1655 in Engeland gebrouwen werd. Waar, bij voorkeur, ook Ragwort aan toe wordt gevoegd.

Ik ben benieuwd of iemand mij verder kan helpen.

Alvast hartelijk dank bierliefhebbers!


Thamerdal

Ik denk dat je deze vraag het beste bij een Britse universiteit kunt neerleggen.

westrux


seed7

Was het Beer of Ale? Het laatste is 'zonder' hop. Eind 16e eeuw is de populariteit van Ale ver afgenomen, Ale staat dan voor licht gehopt bier en Beer voor zwaar gehopt bier. (Als hij, zoals ik verwacht, in het Frans schreef wordt het lastig)

Ingo

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.