Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vergisting in nieuwe Ss Brewtech Chronical BME met FTSs. Hoe verder?  (gelezen 1537 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline KooTjoo

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 163
  • Land: nl


Voor het eerst vergisten in mijn nieuwe Ss Brewtech met FTSs. Ik heb mijn oude Wunderbar met hierin een waterbak waar de pomp in ligt gekoppeld aan de koelspiraal. Het ziet er allemaal goed uit. Na 5 uur veel activiteit in waterslot en temperatuur mooi constant op ongeveer 19 graden. Kan iemand mij helpen met de volgende vragen:

1. Wanneer ga ik gist aftappen?
2. Wat doe ik met de temperatuur en op welk moment?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline bastiaanD

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 155
  • Land: nl
  • hmmmmmm, ik vind alles lekker
Re: Vergisting in nieuwe Ss Brewtech Chronical BME met FTSs. Hoe verder?
« Reactie #1 Gepost op: 09-04-2017 19:11 u »
1. Wanneer ga ik gist aftappen?
2. Wat doe ik met de temperatuur en op welk moment?

Gist aftappen doe ik na 24 en 48 uur, daarna weer na ongeveer een week. Maar de sleutel is doorgaan zolang je nog slurrie aftapt.

Temperatuur is afhankelijk van het bier dat je brouwt, maar veel brouwers verhogen het naar het eind van de vergisting met een paar graden.

Offline KooTjoo

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 163
  • Land: nl
Re: Vergisting in nieuwe Ss Brewtech Chronical BME met FTSs. Hoe verder?
« Reactie #2 Gepost op: 09-04-2017 20:39 u »
Temperatuur is afhankelijk van het bier dat je brouwt, maar veel brouwers verhogen het naar het eind van de vergisting met een paar graden.

Het is een simpel Belgisch Blondje met T-58 en ongeveer 6% alcohol.

Offline Underdike

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 829
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Vergisting in nieuwe Ss Brewtech Chronical BME met FTSs. Hoe verder?
« Reactie #3 Gepost op: 10-04-2017 09:43 u »
Wij doen 4 dagen constant op 20 graden, en dan 5 dagen steeds dagelijks één graad erbij, en dan 20 vasthouden tot cold-crashen 2 dagen voor het bottelen.

Tags: