Ik wou iets anders...

Gestart door pincopallino, 23-03-2017 18:38 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

pincopallino



Wortelen bier....4 dagen na het bottelen.

Anton

Prachtig, interessant.
Wat is het recept?

pincopallino

Citaat van: Anton op 23-03-2017  18:59 uPrachtig, interessant.
Wat is het recept?

Het belooft een apart bier te worden. Ik wacht 3/4 weken zodat de rijping is +/- voltooid. Daarna zal ik de recept posten.

JanEric

Leuk experiment. Al een mooie kraag. Ben ook benieuwd naar smaak en recept.

SanderH

Net zo iets als worteltjes taart...

Jacques

Citaat van: SanderH op 24-03-2017  17:25 uNet zo iets als worteltjes taart...

Afgelopen zaterdag had de plaatselijk bakker worteltjestaart. Natuurlijk moesten mijn vrouw en ik lachten. Toch een stukje geproefd en het was lekker...

bierfan

Daar is een mop van...  ;D

pincopallino

Pilsmout  2200 g
Wortelen 2000 g
Dextrose 100 g.
Kent Golding 10 g. (  60 min. )
Kent Golding 10 g. ( 5 min )
Sg = 1058
Gist US 5
Roze peper 7g.
4 uitgeperste sinaasappelen
Eind volume 8 Lit.
De pilsmout maischen op de gebruikelijk wijze.
De wortelen in stukken hakken en deze koken (+ de sinaasappel vocht) in water met een lepel zout ca. 15 min. Daarna deze pureren met een stafmixer en filteren (bv. BIAB zak) de wortelen resten spoelen met water van ca 80 graden. De verkregen "wortelen wort "op 80 graden houden. (Niet laten koken) Na het koken van de "pils wort "met de roze peper de hop en de suiker dan de "wortelen wort "toevoegen en 5 min. laten koken.
Ik heb op deze wijze gewerkt en het heeft geresulteerd in een fris biertje met een apart smaak.
Het is mijn eerst batch. Wees geduldig en wacht een paar maanden.


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.