Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Feedback gevraagd Doppelsticke recept  (gelezen 792 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Eric v B

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.144
  • Land: nl
  • Et hätt noch emmer joot jejange.
Feedback gevraagd Doppelsticke recept
« Gepost op: 18-03-2017 15:48 u »
Na het nuttigen van een tweetal Doppelstickes (een van het Uiltje (Commissaris Rex) en een van Uerige) zou ik ook wel ff een Doppelsticke gaan brouwen. Eventjes een receptje van internet halen en afhankelijk van de aanwezige voorraad een eigen touch eraan geven.
Dat viel dus gruwelijk tegen omdat er vrij weinig te vinden is over dit bier.
Aan de hand van wat ik kon vinden heb ik onderstaande recept in BrouwHulp gezet.
Zijn er onder jullie mensen die Doppelstickes hebben gedronken en feedback kunnen geven over onderstaande recept?
Wat ik heb geproefd is karamel, tikje gebrand, chocolade, volle body, hopbitter en hoparoma.
Een van de vragen die ik heb is, is die 40 gram Chocolade mout voldoende voor de licht gebrande smaak en choco toets? Veel meer donkere mout kan er volgens mij niet in omdat dan de kleur te donker wordt.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk043
Naam receptDoppelsticke
Brouwdatum29-03-2017
BiertypeBarley Wine
Volume15,0
Begin SG1,091 SG
Eind SG1,032 SG
Schijnbare vergistingsgraad64,8%
Alcoholgehalte7,7 vol.%
Berekende kleur (Morey)48 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)61 IBU
Brouwzaalrendement70,9 %
Kooktijd70 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
18,00 lVenlo water.
8,80 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
49 mg/l5 mg/l9 mg/l60 mg/l15 mg/l23 mg/l


Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,300 kgMünchenermoutDingemans15 EBC52,9 %
1,400 kgPils MoutSBI4 EBC22,4 %
0,900 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC14,4 %
0,600 kgCrystal moutThomas Fawcett and Sons130 EBC9,6 %
0,040 kgChocolademoutThomas Fawcett and Sons1000 EBC0,6 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust63,0 °C1 min.30 min.2,9 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.40 min.2,9 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.2,9 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
20,0 gOpalbellen7,8%60 min.18,6 IBU
40,0 gOpalbellen7,8%20 min.22,5 IBU
60,0 gOpalbellen7,8%10 min.20,2 IBU


Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
2,00 gWyeast gistvoedinganderskoken


Gist
HoeveelheidNaamType
1,5 l starterDusseldorf Alt Yeast (WLP036)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting20,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting20,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,032 SG
Schijnbare vergistingsgraad64,8%
Temp. nagisting20,0 °C
Temp. lagering20,0 °C






Tags: