Aansluiten wortkoeler op keukenkraan

Gestart door Rickkert, 12-03-2017 12:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Rickkert

Beste medebrouwers,

Ik ben van plan zeer spoedig een Bulldog Beerbrewer 25 (https://www.Brouwmarkt.nl/bulldog-beerbrewer-25-automatische-brouwketel.html) te bestellen, echter zit ik met de volgende vraag:

Hoe sluit ik de bijgeleverde wortkoeler aan op een keukenkraan?
Ik had al wat gezocht en kwam bij het volgende uit: https://www.ts24.nl/product_info.php/info/126188/Gardena-Waterdief-Binnenshuis-8187/?gclid=Cj0KEQiAgJTGBRDLr5_az_Ouk44BEiQAIxaA4hfdnliM_1Q6DnihpIlHFivvScbvcDokBAf2FtjODqIaAiPF8P8HAQ

Zou dit probleemloos moeten werken op elk formaat kraan, of kan ik beter iets anders hiervoor gebruiken?

Alvast heel erg bedankt!  :biersmile:

Jeukstaardt


Thamerdal

Ik heb deze gekocht, die is geschikt voor een keukenkraan met een horizontale kraanbuis.
http://www.ebay.com/itm/401172891467


Dirtbag

Ligt er ook een beetje aan wat voor kraan je hebt.

Ik heb een simpele kraan waar de percolator eenvoudig af te schroeven is, ik gebruik dus een verloop met een gardena er op geschroefd.

Bijvoorbeeld:
https://www.wildkamp.nl/Chromen-neusstuk-binnendraad-x-buitendraad-M22-x-_pr_962930
of
https://www.wildkamp.nl/Chromen-neusstuk-binnendraad-x-buitendraad-M22-x-_pr_962928

met zoiets:

https://www.wildkamp.nl/Gardena-Original-System-kraanstuk-met-binnendraad-_pr_795502_cat_4001050-8

Als ik dan ga brouwen dan schroef ik de percolator van de kraan af en zet die combi er op en heb ik dus een standaard gardena aansluiting.

db

Serge VL

Als het lukt kan je ook de perlatorkop; dat is het stukje dat in je keuken kraan zit dat zorgt voor een zacht straal vervangen door eentje met buitendraad op.
Je kan je keuken kraan nog steeds gebruiken als gewone keuken kraan maar kan er ook een Gardena koppelstuk op schroeven wanneer je wil.
Dit stukje vervangt dus definitief het bestaande stuk op je keuken kraan (werkt heel makkelijk).
deze voor een kraan met binnen draad.
https://www.klium.be/gardena-2910-draadadapter-24-mm-26-326305?gclid=Cj0KEQiAgJTGBRDLr5_az_Ouk44BEiQAIxaA4pjyw6zP9mPOthJNopdTk37ukmCDlm2dlWF50uryhQ8aAqR28P8HAQ
deze voor een kraan met buiten draad.
https://www.alternate.be/GARDENA/Draadadapter-voor-zachte-bruisstraal-(2906-26)/html/product/1168299
Gewoon even Googelen op "keukenkraan met mogelijkheid tot Gardena koppeling" en dan krijg je al de maten en mogelijkheden.

Rickkert

Beste mensen,

Allemaal erg bedankt voor de reacties!

Bij mij thuis hebben we een kraan met een erg kort stukje wat naar beneden loopt, daarom ben ik bang dat zo'n soort klem een beetje krapjes wordt. Ik heb dan maar ong 1 centimeter om de klem te bevestigen hieraan. Bij mijn brouwmaat hebben we een ander probleem. Het 'opzetstukje' of de percolatorkop zit ook vast en is heel erg breed, ik schat zo'n 4-5 centimeter. Hierdoor hebben we dus ook een probleem om de wortkoeler te bevestigen aan de kraan.

De buitenkraan gebruik ik zelf liever niet aangezien ik liever geen gevulde brouwpan vol met zeer heet wort wil tillen.

Ik denk dat zo'n kraan klem de beste optie zal zijn. Hopen dat deze wel goed genoeg klemt op mijn keukenkraan met zo weinig speling  :P

Mochten er nog andere mogelijkheden zijn hoor ik dit graag!

Jeukstaardt

Citaat van: Rickkert op 12-03-2017  20:54 uDe buitenkraan gebruik ik zelf liever niet aangezien ik liever geen gevulde brouwpan vol met zeer heet wort wil tillen.

Mochten er nog andere mogelijkheden zijn hoor ik dit graag!

Buiten koken... :)

RuudB

Citaat van: Rickkert op 12-03-2017  20:54 uDe buitenkraan gebruik ik zelf liever niet aangezien ik liever geen gevulde brouwpan vol met zeer heet wort wil tillen.

Is het geen optie om met een tuinslang de buitenkraan te gebruiken? Ik heb in de keuken een kraan waarop lastig een Gardenakoppeling past en haal daarom mijn koelwater dmv een tuinslang uit de badkamer.

mbroek

Citaat van: Rickkert op 12-03-2017  20:54 uMochten er nog andere mogelijkheden zijn hoor ik dit graag!

Lange slang naar de buitenkraan, maar je kunt ook de vulkraan van de CV gebruiken, de wasmachine kraan, verzin maar.

Barreltje

Ik heb zelf wat koppelingen aangeschaft bij www.warmteservice.nl
Deze hebben een groot assortiment en kunnen zo'n beetje alle mogelijke koppelingen leveren.

JamMasterJustin

Bij mij passen de Gardena-koppelingen die ik had niet op de kraan (binnendraad bij de koppeling maar ook binnendraad bij de kraan). Ik had nog een vijverpompje en vijverslangen die op de pomp en de koeler passen liggen. Dus ik laat de wasbak vollopen, leg daar bevroren flessen in en laat de kraan rustig stromen. Het pompje pompt het water aan de ene kant (via een dunne vijverslang) door de koeler en vang het warme water dat eruit komt op in een gistingsemmer om daar later mijn brouwspullen mee schoon te maken.

Alfred


Rickkert

Allemaal bedankt voor de reacties!

Mijn pa is even langs de bouwmarkt gegaan en heeft een gardena koppeling gehaald welke perfect past  ;D

bowlingbob

Ik gebruik een messing koppeling met m22 buitendraad met een Gardena koppeling. filtertje draai ik uit de kraan, deze erin en koelen maar.

http://www.ginec.nl/index.php

j.heesters3

Citaat van: Rickkert op 16-03-2017  20:47 uAllemaal bedankt voor de reacties!

Mijn pa is even langs de bouwmarkt gegaan en heeft een gardena koppeling gehaald welke perfect past  ;D

Ik zat met hetzelfde probleem. Heb deze ook gehaald en werkt perfect. Gebruik hem alleen maar in de winter omdat ik over het algemeen mijn grondwaterpomp gebruik om mijn koeler aan te sluiten. Water gaat via een grindbak weer de grond in, is dus milieuvriendelijk.

snowdog2006

Sorry voor een kick maar ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Ik heb bijgevoegde kraan en die wil ik aansluiten op mijn platenkoeler. Alleen lijkt het alsof de perlator verzonken zit in ieder geval krijg ik hem er niet uit.





Ik moet hem gewoon aansluiten op een standaard 24platen koeler van Brouwmarkt.

Nu zie ik dit: https://www.conrad.nl/p/waterdief-steekkoppeling-20-30-mm-1369447

Ik dacht dat ik deze over mijn kraan kon schuiven alleen mis ik vervolgens een beetje hoe ik deze dan aansluit op de platenkoeler.
Iemand een idee welk verlengstuk ik moet hebben of een beter idee dan de koppeling van Conrad? Vlg mij zit er op mijn platenkoeler standaard 3/4 aansluitingen.

Edit: Argh krijg de foto's niet recht. Excuus.

KC

Daar zitten slangtuiten op die kun je gewoon vervangen voor een Gardena opzet stukje. Dan een slang met twee koppelingen en gaan met die banaan.

snowdog2006

Ah je bedoelt dat de standaard 3/4 aansluiting op de platenkoeler kan vervangen voor een gardena opzet stukje?

Dan dus een slang kopen met weer 2 koppelingen (1 op platenkoeler dus 2 in totaal (inclusief dat extra opzet stukje) en 1 die naar de waterdief gaat? Begrijp ik je zo goed?

Deze dus:

https://www.bol.com/nl/p/gardena-slangstuk-19-mm/9200000054680340/?bltg=itm_event%3Dclick%26mmt_id%3DMMTUNKNOWN%26slt_type%3Drecommendations%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D3%26itm_id%3D9200000054680340&bltgh=q5KC5awk8eyC8f-UebBORw.1_6_7.10.ProductImage

snowdog2006


emiel1

In plaats van die slangtules kun je standaard gardenakoppelingen op je platenkoeler schroeven. Probleem opgelost :)

snowdog2006

Bedankt Emiel.

Ik weet alleen niet wat voor koppeling op die waterdief (linkje Conrad) past. Mij werd wel verzekerd dat alle standaard koppelingen passen.
De pvc slang die via Brouwmarkt geleverd werd past in ieder geval niet op die waterdief. Dus moet ook op zoek naar een andere slang diameter bij Brouwmarkt.

Edit: de slangtule op de waterdief heeft een grotere diameter. Ik wilde dus proberen om zon's gardena koppeling te schroeven op mijn platenkoeler: https://www.gamma.nl/assortiment/gardena-kraanstuk-kunststof-21-mm-1-2-inch/p/B523653 deze iheeft ook een wat grotere diameter. Als die dan gelijk is aan de diameter van de waterdief hoef ik alleen nog maar een goede diameter slang te zoeken.

emiel1

Die waterdief ziet er inderdaad uit alsof er een gewone Gardenakoppeling op past. Daar zou ik eerder voor kiezen dan een slang er direct omheen schuiven, want dan heb je weer een slangklem nodig die je er steeds op moet schroeven/draaien, dus een Gardenakoppeling is wel zo snel in het gebruik. Er staat bij die platenkoeler dat de aansluitingen standaard 3/4" zijn en ik heb er zelf ook een en daar passen de Gardenakoppelingen goed op. Die waar je naar linkt is alleen te klein (maar je zegt dat ie te groot is?) het zou deze moeten zijn

snowdog2006

Citaat van: emiel1 op 10-12-2018  14:45 uDie waterdief ziet er inderdaad uit alsof er een gewone Gardenakoppeling op past. Daar zou ik eerder voor kiezen dan een slang er direct omheen schuiven, want dan heb je weer een slangklem nodig die je er steeds op moet schroeven/draaien, dus een Gardenakoppeling is wel zo snel in het gebruik. Er staat bij die platenkoeler dat de aansluitingen standaard 3/4" zijn en ik heb er zelf ook een en daar passen de Gardenakoppelingen goed op. Die waar je naar linkt is alleen te klein (maar je zegt dat ie te groot is?) het zou deze moeten zijn

Hey emiel die koppeling waar jij naar verwijst: https://www.gamma.nl/assortiment/gardena-kraanstuk-kunststof-26-5-mm-3-4-inch/p/B523654 heeft een smallere diameter dat die slangtule van die waterdief. Dit heb ik getest met mijn huidige slang van Brouwmarkt. Die past nl wel op die 3/4 inch (namelijk hetzelfde als standaard meegeleverd wordt met de platenkoeler), maar ik krijg dezelfde diameter slang niet om het uiteinde heen vd waterdief. Dus daarom zit ik te kijken of ik er een andere koppeling op mijn platenkoeler kan draaien waarvan de nippel/uiteinde iets breder is of beter gezegd dezelfde diameter heeft als de waterdief. Zo hoef ik alleen nog 1 slang te kopen en deze om beide uiteinden (waterdief + koppeling die op mijn platenkoeler zit) duwen.
Is er dan niet een andere oplossing voor? 

emiel1

Ben je bekend met het Gardenasysteem? Die aansluiting op je waterdief is namelijk geen tule, maar een mannetjeskoppeling. Daar sluit je een vrouwstjeskoppeling op aan: deze bijvoorbeeld. Die vrouwtjeskoppelingen hebben aan de achterkand een klemmechanisme waar je je slang in vastklemt. doordat je zowel aan je kraan als aan je platenkoeler een mannetjeskoppeling hebt, kun je eenvoudig een slang met aan beide kanten een vrouwtjeskoppeling vast- en losmaken.

Edit: Overigens noem ik het Gardenasysteem en verwijs ik naar de Gardenakoppelingen, omdat ik niet weet wat de universele naam is, maar er zijn meerdere merken die dergelijke koppelingen maken. Je vindt ze ook goedkoop bij de Action en bij de Lidl hebben ze ze regelmatig van messing (handig als je er bier door wilt laten gaan)

snowdog2006

Citaat van: emiel1 op 10-12-2018  16:05 uBen je bekend met het Gardena systeem? die aansluiting op je waterdief is namelijk geen tule, maar een mannetjeskoppeling. Daar sluit je een vrouwstjeskoppeling op aan: deze bijvoorbeeld. Die vrouwtjeskoppelingen hebben aan de achterkand een klemmechanisme waar je je slang in vastklemt. doordat je zowel aan je kraan als aan je platenkoeler een mannetjeskoppeling hebt, kun je eenvoudig een slang met aan beide kanten een vrouwtjeskoppeling vast- en losmaken.

Nee totaal niet. Dus zal wel als een enorme leek overkomen, maar bedankt voor je hulp emiel :)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.