Ik ben ook in het bezit van een Fermentasaurus, ik heb op de verstevigde plek aan de onderzijde een kogelkraantje gemonteerd.
Ik vergist niet onder druk, maar gewoon met het bijgeleverde waterslot.
Ik heb de bol er vanaf het begin en bij elke brouw gelijk op gedaan. Na de hoofdgisting (dag of 5) doe ik een meting om het SG te meten. Is hij naar mijn wens voldoende uitgegist, dan draai ik de hoofdkraan aan de onderkant dicht en haal ik de bol er van onder.
Na het reinigen van de bol vul ik deze met bier vanuit het tapkraantje, tot aan de rand en schroef deze terug onder de Fermentasaurus.
Zo beperk je ook dat er zuurstofinslag in het bier terecht komt. Een kleine "blub" heb je altijd wel.
Na een dag of 7 á 8 zakt het resterende gist mooi uit, hierna herhaal ik het bovenstaande proces (wisselen van de bol).
Daarna zakt er nog een beetje gist in de bol, deze laat ik er onder zitten, en vul ik na een dag of 4 mijn flessen af via het tapkraantje.
Dit werkt voor mij prima.
Ook dryhoppen in de bol met 100 gram hop geeft geen problemen.
Ik ben zeer tevreden over het apparaat.