Hobbybrouwen > Grondstoffen

Opslagvaten voor mout

(1/3) > >>

JWVG:
Mijn excuses als dit al eerder aan bod is gewest (kan het in ieder geval niet vinden), maar ik ben op zoek naar opslagvaten voor mijn mout. Vroeger had Brouwland van die witte vaten, met grote rode schroefdeksel. Die zouden ideaal zijn, vooral die waarin minstens 25 kg mout past. Brouwland lijkt ze echter niet meer te hebben, en bovendien waren ze nogal duur. Weet iemand misschien een ander, goedkoper adres om aan dit soort vaten, of iets soortgelijks, te komen? Of andere tips om de mout netjes en luchtdicht op te bergen?

:degroeten: JW.

Bubblegun:
http://www.kaiserkraft.be

opslag > vaten > dekselvaten


30- tot 150-liter-vaten met grepen in de bodem.
30- en 60-liter-vaten ook met zijdelingse valgrepen, draagvermogen per greep max. 30 kg.
Deksel met afdichting. Klemring en spansluiting verzinkt. Volledig te legen.


Ik denk dat ze enkel aan bedrijven leveren, aangezien hun prijzen die ze vermelden exclusief BTW zijn.
De vermeldde prijzen zijn ook enkel geldig voor BelgiŽ en GH Luxemburg. Een Nederlandse versie van de site bestaat helaas niet...

Ik denk dat ze dat in "den boerenbond" (http://www.aveve.be) ook wel zullen hebben. Er zal waarschijnlijk wel een Nederlandse tegenhanger van zijn...

JWVG:
Dank je wel, precies wat ik zoek! Misschien moet ik maar eens bij de Welkoop gaan kijken, dat is iets dergelijks. In ieder geval zijn deze al een stuk goedkoper dan wat ik bij Brouwland zag.

:degroeten: JW.

MO:
Welkoop is kennelijk hetzelfde als boerenbond

zie http://www.boerenbond.nl/

ik heb in de verstiging in Oss in ieder geval de rode vaatjes gezien. Die blauwe niet geloof ik, maar ga maar eens kijken.

Gr
MO

JWVG:
Ja, nu ik weet hoe die dingen heten ('dekselvaten', die rode nog preciezer 'curvervaten') vind ik opeens van alles op het web. Het meeste lijkt echter voor bedrijven bestemd. De welkoop zal inderdaad mijn beste optie zijn, denk ik.

Overigens heb ik al 1 zo'n blauwe, voor mijn pilsmout. Tweedehands overgekocht, en ik ben er erg blij mee. Nu nog een stuk of 2 andere grote voor mijn andere basismouten (tarwe en vienna/munich/pale), en heel veel kleintjes voor de rest. Of toch eerst nog maar even sparen?

JW.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie