Opstarten van de vergisting

Gestart door Bertje Bier, 20-08-2017 14:36 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bertje Bier

Vandaag heb ik voor mijn moeder wat appelsap met gist opgezet om wat cider voor haar te maken.
Hierbij valt het op dat de vergisting, na het toevoegen van de (gehydrateerde) gist, direct opstart.
Dat had ik vroeger bij het maken van vruchtenwijn en mijn eerste bieren ook met de welbekende bakkersgisten uit de supermarkt.

Later ben ik de speciale biergisten gaan gebruiken en vond het blijkbaar normaal dat het oppakken van de vergisting bij bier veel langer lijkt te duren.

Zijn de gisten die wij voor bier gebruiken inderdaad minder vitaal?

Jacques

In bakkersgist zit een grote omzet. De verpakkingen zijn wat jonger. Hoe jonger de gist des te sneller op opstarten gebeurt.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.