Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen  (gelezen 9449 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #25 Gepost op: 26-03-2017 14:20 u »
Dat ga ik zeker proberen en dan op 25 graden of nog hoger?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.083
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #26 Gepost op: 26-03-2017 14:31 u »
24,5 șC zou ik doen. Mogelijk kwam het slechte schuim de vorige keer bij mij door een wat te hoge vergistingstemperatuur, vandaar.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #27 Gepost op: 26-03-2017 18:58 u »
Ok, ga ik doen.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #28 Gepost op: 31-03-2017 21:36 u »


Hehe... eindelijk klaar met die foto posten (ben er niet handig in).
Hier is ie dan de weizen met banaan.  8.
Met banaan er bij ja, want ik proef geen banaan.
Misschien moet dat nog komen .
Verder zit de smaak er al goed in,dat beloofd nog wat te worden.
Schuim zakt ook nog snel in ,zit ook nog maar sinds dinsdag  28 e in fles.

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.083
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #29 Gepost op: 31-03-2017 22:00 u »
Ziet er goed uit, schuim misschien een beetje grof maar kleur en troebelheid is goed. Hoe is de smaak. Ligt de banaan er naast omdat die smaak ontbreekt in het bier of juist andersom?

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #30 Gepost op: 31-03-2017 22:05 u »
Hahaha... Jij was me te snel af, Henielma.

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.083
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #31 Gepost op: 31-03-2017 22:15 u »
Hoe ben tijdens het maischen van 44 naar in de 60 șC gegaan? Zelf heb ik dit de laatste keer gedaan door 6 liter kokend water toe te voegen. Hierdoor ga je snel door de 50 .. 55  șC waardoor je een eiwit rust overslaat. Mogelijk wordt je schuim dan beter. Maar je bent al een heel eind.

Bij mij was dit het 7e Gozdawa Weizen brouwsel in twee jaar.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #32 Gepost op: 31-03-2017 22:51 u »
Van 44 naar 63 in 20 minuten.

Ga er zeker meer brouwen maar eerst een voorraad, lees 40 liter, saison brouwen voor de zomer.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #33 Gepost op: 02-04-2017 13:12 u »


Henielma,
Zit net te vergelijken (leuk werk toch.),links eigen brouw en rechts Schneider weizen.
Ondanks kleur verschil vind ik ze toch  op elkaar lijken qua smaak, de Schneider vind ik iets zachter.
De Schneider heeft mijn inziens ook weinig banaan, heb jij deze al eens geproefd?
Ben benieuwd hoe de mijne zich  over enkele weken ontwikkeld,zit nog maar 5 dagen op fles.

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.083
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #34 Gepost op: 02-04-2017 13:43 u »
De smaak van de Schneider ken ik niet echt. De Ayinger heeft veel kruidnagel en banaan in de smaak. Fijn dat je brouwsel al best op de Schneider lijkt.

Weizens zijn jong al lekker en kunnen beter binnen een half jaar op zijn.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #35 Gepost op: 02-04-2017 13:50 u »
Binnen half jaar moet haalbaar zijn,
Heb 3 schoonzoons die ook weizen  lusten (speciaal bieren.)

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.083
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #36 Gepost op: 09-04-2017 19:17 u »
Mijn pas gebrouwen Weizen smaakte gisteren blijkbaar goed want het hele brouwsel "Weizen 53 jaar" is door mijn gasten opgedronken. Op 1 fles na en die heb ik vanmiddag maar lekker in de zon opgedronken.

Binnenkort maar weer een vergelijkbare Weizen brouwen.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #37 Gepost op: 14-04-2017 22:44 u »
Ziet er goed uit, schuim misschien een beetje grof maar kleur en troebelheid is goed. Hoe is de smaak. Ligt de banaan er naast omdat die smaak ontbreekt in het bier of juist andersom?

Vanavond weer een weizen open getrokken.
Schuim is nu heel fijn.
Het bier is sprankelend geworden.(koolzuur)
En... in de verte proef ik ietsie  banaan.     🙌

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #38 Gepost op: 01-02-2018 20:49 u »
Binnenkort weer een weizen brouwen. (Poging 2 Ayinger Brauweisse)
Hetzelfde recept als vorig jaar. (Zie berichten hierboven)
Ga nu  de maischstap van 44°naar 63 ° doen, door kokend water toevoegen.

Brouwjoh.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #39 Gepost op: 09-02-2018 19:51 u »
Morgen brouwdag.
Ayinger brauweisse kloon. ( nummer 2 )

Morgen meer info.
Gr joh.

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.083
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #40 Gepost op: 09-02-2018 20:31 u »
Succes. Over een paar weken ga ik hem ook weer brouwen.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #41 Gepost op: 10-02-2018 00:57 u »
Dank je.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #42 Gepost op: 10-02-2018 10:41 u »
Zo... inmiddels aan stap 2 maischen toe 63 șC 45 min.
Moest helaas toch door verwarmen naar deze 63 șC.
Had pan helemaal vol, even  geen rekening mee gehouden dat ik
 25 ipv 20 liter brouw.
 :degroeten:

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #43 Gepost op: 10-02-2018 15:38 u »
25 liter ayinger brauweizen kloon zit nu in gistvat.
Eerst koffie drinken dan gist erbij en in gistkast plaatsen.
Hierna alles schoonmaken met biertje erbij en opruimen.
Gr joh.

Offline Easywoods

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 645
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is en blijft mijn inspiratiebron
    • Brewer's Profile op Brewer's Friend
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #44 Gepost op: 10-02-2018 18:03 u »
25 liter ayinger brauweizen kloon zit nu in gistvat.
Eerst koffie drinken dan gist erbij en in gistkast plaatsen.
Hierna alles schoonmaken met biertje erbij en opruimen.
Gr joh.

Dat klinkt als een geslaagde brouwdag  :duimop:  :biersmile:

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #45 Gepost op: 11-02-2018 14:26 u »
Dat was het ook uiteindelijk.
Bier staat nu flink te gisten op 21 °C.
Ga vanavond temp. Verhogen naar 25,5 °C.

Gr joh.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #46 Gepost op: 14-02-2018 15:35 u »
Dit gaat snel zeg,
Vanmiddag  sg gemeten, staat nu al op 1014.
Ruikt al goed ,kruidnagel en banaan.


Herman ;zou ik zaterdag al kunnen  bottelen?

Groet Joh.

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.083
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #47 Gepost op: 14-02-2018 21:00 u »
Wanneer het SG een aantal dagen gelijk blijft wel.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #48 Gepost op: 15-02-2018 06:35 u »
Ok.

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Weizen naar voorbeeld van de Ayinger Brauweizen
« Reactie #49 Gepost op: 03-03-2018 21:12 u »
Nou Henielma,
Hij smaakt perfect,volgens mijn schoonzoon nog zuiverder dan de originele.
Samen hebben wij vanmiddag een vergelijkingstest gedaan,ondanks winterweer.
Kleur hetzelfde.
Schuim hetzelfde.

Dit is dus de perfecte ayinger brauweisse kloon volgens mij.
Deze blijft dus in mijn bestand om jaarlijks te brouwen.

Tags: