Keiharde deceptie... is er nog hoop?

Gestart door WouterD, 25-02-2017 10:43 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

WouterD

Nu 5 dagen verder, activiteit waterslot aanzienlijk verminderd. SG-gemeten, van 1090 naar 1020. Slokje geproefd en viel niet tegen, flinke alcohol smaak maar geen gekke zure smaken kunnen ontdekken. Wie weet is het niet helemaal mislukt...

Jacques

Ga je ook nog koudhoppen om meer hoparoma en ook meer bitterheid te krijgen? Want anders dan in het verleden gedacht werd neemt de bitterheid wel toe door koudhoppen als je een bier gebrouwen hebt tot 30 IBU. Omdat je het wort niet gekookt hebt met de hop zal bij jou de bitterheid niet hoog zijn en waarschijnlijk onder de 30 IBU liggen.

WouterD

Citaat van: Jacques op 02-03-2017  21:13 uGa je ook nog koudhoppen om meer hoparoma en ook meer bitterheid te krijgen? Want anders dan in het verleden gedacht werd neemt de bitterheid wel toe door koudhoppen als je een bier gebrouwen hebt tot 30 IBU. Omdat je het wort niet gekookt hebt met de hop zal bij jou de bitterheid niet hoog zijn en waarschijnlijk onder de 30 IBU liggen.

Dat ben ik wel van plan met citra hop. Zondag overhevelen!

Heuvinger brouwerij

Citaat van: WouterD op 02-03-2017  19:56 uNu 5 dagen verder, activiteit waterslot aanzienlijk verminderd. SG-gemeten, van 1090 naar 1020. Slokje geproefd en viel niet tegen, flinke alcohol smaak maar geen gekke zure smaken kunnen ontdekken. Wie weet is het niet helemaal mislukt...
Ach, dan kun je net zo goed morgen of overmorgen gaan bottelen en beginnen met drinken volgende week zondag.
Mijn vorige week zaterdag gebrouwen bier gaat morgen in het vat en zondag pak daarvan al de eerste pint!

Jacques

Citaat van: jandebehanger op 03-03-2017  21:01 uAch, dan kun je net zo goed morgen of overmorgen gaan bottelen en beginnen met drinken volgende week zondag.
Mijn vorige week zaterdag gebrouwen bier gaat morgen in het vat en zondag pak daarvan al de eerste pint!

Wel eerst zeker weten dat het  bier is uitgegist.

Als de vergisting zo goed als volledig is afgerond kun je beter niet overhevelen om oxidatie te voorkomen. Wacht dan inderdaad niet te lang met bottelen om zo de effecten van autolyse te beperken.

WouterD

Vandaag gebotteld.  Bier zag er goed uit, 2 weken koudhop Citra. Smaak was mehh,  zoetig en veel alcohol. SG gedaald naar 1010. Hopen dat wat koolzuur en koelkasttemperatuur wonderen doet!

mbroek

Citaat van: WouterD op 18-03-2017  19:47 uVandaag gebotteld.  Bier zag er goed uit, 2 weken koudhop Citra. Smaak was mehh,  zoetig en veel alcohol. SG gedaald naar 1010. Hopen dat wat koolzuur en koelkasttemperatuur wonderen doet!

Koelkasttemperatuur? Eerst 2 weken warm wegzetten voor de hergisting. Daarna pas koelen en  :proost:

WouterD

Citaat van: mbroek op 18-03-2017  20:17 uKoelkasttemperatuur? Eerst 2 weken warm wegzetten voor de hergisting. Daarna pas koelen en  :proost:

Uiteraard, maar bij drinken moet het koel zijn hè ;)

Ben benieuwd, maar ben bang voor een niet zo lekker bier...

WouterD

Vandaag eerste open gemaakt.  Ziet er goed uit, ruikt oke, smaakt alsof er 98% alcohol in zit. Bah

mbroek

Citaat van: WouterD op 26-03-2017  13:31 uVandaag eerste open gemaakt.  Ziet er goed uit, ruikt oke, smaakt alsof er 98% alcohol in zit. Bah

Het is nog jong, over een week is het al beter.

WouterD

Citaat van: mbroek op 26-03-2017  22:11 uHet is nog jong, over een week is het al beter.

Na 1 week compleet ondrinkbaar
Na 3 weken nog niet lekker maar geen vergif meer in ieder geval.
Mogelijk na paar maanden oke :p

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.