Easybrew 30 slaat steeds uit tijdens koken?

Gestart door Snotje, 22-12-2018 15:35 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Scorpionrose

Citaat van: Heisenberg op 26-12-2018  18:16 uIk heb er (gelukkig) nog nooit last van gehad van aanbranden. Misschien dat het komt omdat ik rijsthulzen gebruik. Ook nooit gehad dat het filterbed dichtsloeg. Ook de eerste paar keren dat ik de BrewMonk gebruikte zonder rijsthulzen niet trouwens. De laatste vier brouwsels niet eens geroerd tijdens het maischen.

Inderdaad, sinds ik rijsthulzen gebruik ook nergens last meer van.

Biertje1985

Citaat van: Jacques op 25-12-2018  22:01 uWat ook goed werkt is Enzybrew 10. Dat maakt lastige schoonmaakklusjes een stuk makkelijker.
Een oplossing maken met water van 60 à 65ºC en een uurtje laten inwerken.
Ja en met een staalspons in je mooie ketel te keer gaan vind ik zonde, tot nu toe altijd met een sponsje alles weg kunnen krijgen.
80 graden en wat vaatwaspoeder werkt ook goed.

Heisenberg

Citaat van: Scorpionrose op 26-12-2018  18:42 uInderdaad, sinds ik rijsthulzen gebruik ook nergens last meer van.
Hoeveel gebruik jij?

Scorpionrose

Citaat van: Heisenberg op 26-12-2018  21:17 uHoeveel gebruik jij?

Geen idee hoeveel ik gebruik maar denk 10-15% van het volume van de hoeveelheid graan(dus niet gewicht)
Dus kan wel ff vooruit met de 20kg die ik heb staan

Heisenberg

Citaat van: Scorpionrose op 26-12-2018  21:24 uGeen idee hoeveel ik gebruik maar denk 10-15% van het volume van de hoeveelheid graan(dus niet gewicht)
Dus kan wel ff vooruit met de 20kg die ik heb staan
ik gebruik twee handen vol per brouwsel. Werkt super hè?

Scorpionrose

Citaat van: Heisenberg op 26-12-2018  21:25 uik gebruik twee handen vol per brouwsel. Werkt super hè?

Heb geen last meer gehad van drooglopen onder de korf en hoef ook niet meer te roeren tussentijds en het rendement is van 80 naar zo'n 90% gegaan.

haicoterbeek

Citaat van: Chilobrachys op 25-12-2018  23:04 uHet gebruiken van loog voor zo'n klein poetsklusje vind ik onnodig belastend voor het milieu. De beste oplossing is gewoon niet op volle kracht maischen, dit voorkomt het aanbranden.
Natronloog is een van de basischemicalien. Het wordt door elektrolyse gevormd uit keukenzout. Eenmaal in het milieu zal het een natriumzout vormen. Deze zijn absoluut onschadelijk. Van natriumsulfaat (natrium en zure regen) zit bv 4 gram in elke liter zeewater.
De meeste andere reinigingsmiddelen zijn schadelijker voor het milieu omdat deze vaak gemaakt worden van natronloog met toevoeging van fosfaten, vetzuren, enzymen en stabilisatoren.
Natronloog is een van de goedkoopste middelen.
Tevens toepasbaar als rioolontstopper en ontvetter.
Natronloog is in een concentratie kleiner als 2% niet corrosief.
Vanwege zijn krachtige werking is het gevaarlijk bij aanraking met de huid, ogen of bij opname via de mond.
Daarom wordt het in het huishouden nauwelijks gebruikt.
Het is in de zuivelindustrie, papierindustrie en brouwerijen een van de meest gebruikte chemicaliën om te cippen. (Clean in place)


Mark GA

Citaat van: Chilobrachys op 26-12-2018  17:26 uHet is misschien een spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat maar persoonlijk ga ik het liefst voor de oplossing die het minst belastend is voor het milieu. Dat de invloed op het totaalplaatje zo goed als nihil is dat snap ik ook wel, maar als alle 8 miljoen huishoudens in Nederland daar zo over denken wordt de invloed al weer een klein beetje groter.
Laat effe weten als Braumarkt 4 miljoen Easybrews heeft verkocht, dan stap ik in voor de andere 4 miljoen.

Heisenberg

Ik ben benieuwd hoe het is gesteld met de Easybrew van Snotje. Heb je nog eens getest met alleen water?

CeesM

Citaat van: Snotje op 22-12-2018  16:12 uMaischen ging perfect het is nu alleen het koken wat problemen geeft. Ik kook nu met 1600 W met de deksel erop hopelijk gaat dit. Beter maar elke 5 mins knalt ie eruit
Met 1600 Watt koken lijkt mij onhaalbaar. Ik heb minstens 2200 Watt nodig om een rollende kook te krijgen.

Mark GA

Vandaag met 1700 watt 26 liter rollende kook gehad. Geen trucs zoals warmtejasje om de machine of zo. Omgevingstemperatuur 20'C

Dirtbag

Ik heb tijdens het brouwen een stroommeter voor de Easybrew 50, wat mij altijd opvalt en tegenvalt is dat de ketel ongeacht de vermogensinstelling nagenoeg altijd beide verwarmingselementen inschakelt.

db

Nick H.

Citaat van: Dirtbag op 29-12-2018  12:10 uIk heb tijdens het brouwen een stroommeter voor de Easybrew 50, wat mij altijd opvalt en tegenvalt is dat de ketel ongeacht de vermogensinstelling nagenoeg altijd beide verwarmingselementen inschakelt.

db

En gebruiken beide elementen dan verhoudingsgewijs hetzelfde deel van hun maximale capaciteit? Dan lijkt dat zo geprogrammeerd te zijn.

MikeG

Citaat van: Dirtbag op 29-12-2018  12:10 uIk heb tijdens het brouwen een stroommeter voor de Easybrew 50, wat mij altijd opvalt en tegenvalt is dat de ketel ongeacht de vermogensinstelling nagenoeg altijd beide verwarmingselementen inschakelt.

db

De wattage is per uur gemeten. Hoe hoger het wattage hoe langer/vaker de elementen aan zullen slaan. Dit werkt ook zo bij magnetrons. Dus de ketel zal altijd maximaal vermogen vragen maar doordat het langer of korter duurt verbruik/gebruik je meer of minder Watt per uur.

Dirtbag

Citaat van: MikeG op 29-12-2018  16:02 uDe wattage is per uur gemeten. Hoe hoger het wattage hoe langer/vaker de elementen aan zullen slaan. Dit werkt ook zo bij magnetrons. Dus de ketel zal altijd maximaal vermogen vragen maar doordat het langer of korter duurt verbruik/gebruik je meer of minder Watt per uur.

Da's leuk, echter er zitten twee elementen in. Als ik het vermogen instel op exact het vermogen van het kleine element dan wordt alsnog het grote element ingeschakeld. Aan het eind van het verhaal sta ik meestal weer een aangebrande bodem uit mijn Easybrew 50 te halen. Mooi dat hij dan langzaam puls door een minuut op vol vermogen te stoken en dan 4 minuten niet. Daar had veel meer intelligentie in geprogrammeerd kunnen zijn.

Ik ben nog wel tevreden over de ketel hoor.
Misschien ga ik eens kijken of ik er een betere regelaar op kan maken waar misschien geen recept in kan maar wel een snellere PWM sturing van de verwarmingselementen.

db

Coen

Citaat van: Dirtbag op 29-12-2018  17:51 uDa's leuk, echter er zitten twee elementen in. Als ik het vermogen instel op exact het vermogen van het kleine element dan wordt alsnog het grote element ingeschakeld. Aan het eind van het verhaal sta ik meestal weer een aangebrande bodem uit mijn Easybrew 50 te halen. Mooi dat hij dan langzaam puls door een minuut op vol vermogen te stoken en dan 4 minuten niet. Daar had veel meer intelligentie in geprogrammeerd kunnen zijn.

Ik ben nog wel tevreden over de ketel hoor.
Misschien ga ik eens kijken of ik er een betere regelaar op kan maken waar misschien geen recept in kan maar wel een snellere PWM sturing van de verwarmingselementen.

db
Deze werkt vlekkeloos met mijn 3500 W element, kan je met een simpel potmetertje tussen 0 en 100% regelen ( of 0-5V, 0-10V, 4-20 mA of PWM, ideaal samen met een controller) https://nl.aliexpress.com/item/50A-closed-loop-voltage-negative-feedback-single-phase-AC-solid-state-voltage-regulator-module-220V-380V/32606005680.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3e0d4c4d361MDE

JoepH

Vandaag ook tegen dit fenomeen aangelopen.Mijn moutstort zag er als volgt uit:
59% pilsmout
20% tarwemout
4,5% pale ale
7,5% gerstevlokken
5% tarwevlokken
4% havervlokken
Maischstappen 42-50-63-72-78-kook
Maischen doe ik op 1300 Watt wetende dat tijdens verwarmingsstappen en doorverwarmongsstappen de ketel vol vermogen pakt.
Als tijdens het maischen sloeg de ketel al veel af.
Met de rijsthulzen had ik een prima doorstroming geen probleem.
Alleen, door al die vlokken brandde mijn bodem in no time aan. Daardoor kon de bodem denk ik zijn warmte niet meer kwijt waarna de thermobeveiliging zijn werk ging doen. Betekent dot nou dat 20% ongemoute vlokken niet gaat in deze ketel of is er een workarround? Tijdens de 42 graden stap zag mijn wort er uit als vuile melk.
Heeft er iemand suggesties?

Robert1968

Ik heb al eens in dit topic gepost dat een 42 ºC stap met (veel) tarwevlokken een garantie is voor aanbrandverschijnselen. Ik warm nu mijn maischwater al op tot circa 60 ºC voordat ik de mout stort. Zonder problemen (tot nu toe).

JoepH

Dank je Robert. Wat denk je als ik er een éénstaps maisch van 67 graden, 90 minuten van maak? Ik kreeg ook de suggestie aangereikt om de vlokken eerst te malen. Het effect daarvan ontgaat me een beetje.

ExPeteriment

Citaat van: JoepH op 17-02-2019  12:53 uVandaag ook tegen dit fenomeen aangelopen.Mijn moutstort zag er als volgt uit:
59% pilsmout
20% tarwemout
4,5% pale ale
7,5% gerstevlokken
5% tarwevlokken
4% havervlokken
Maischstappen 42-50-63-72-78-kook
Maischen doe ik op 1300 Watt wetende dat tijdens verwarmingsstappen en doorverwarmongsstappen de ketel vol vermogen pakt.
Als tijdens het maischen sloeg de ketel al veel af.
Met de rijsthulzen had ik een prima doorstroming geen probleem.
Alleen, door al die vlokken brandde mijn bodem in no time aan. Daardoor kon de bodem denk ik zijn warmte niet meer kwijt waarna de thermobeveiliging zijn werk ging doen. Betekent dot nou dat 20% ongemoute vlokken niet gaat in deze ketel of is er een workarround? Tijdens de 42 graden stap zag mijn wort er uit als vuile melk.
Heeft er iemand suggesties?
Pomp meer knijpen / grover schroten / recept aanpassen, bijvoorbeeld minder tarwe.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.